Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Çiğköfte partisine baskın, 14 gözaltı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Çiğköfte partisine baskın, 14 gözaltı

Gündem

Balıkesir’de 15 Mayıs’ta düzenlenen KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan 2'si Urfalı 14 kişiden 7’si üniversite öğrencisi olmak üzere 8 kişi tutuklanmış, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Sanıklar hakkında terör örgütü üyesi olma ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından 15 yıla kadar hapis istenirken, sanıkların düzenledikleri çigköfte partisi, 8 Mart eylemi, Sivas davasının zaman aşımı protestosu, Uludere’de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın protestosu da örgüt propagandası ve eylemleri arasında yer aldı. İddianamede sanıkların örgütün son durumunu değerlendirmek ve yeni sempatizanlar kazandırmak amacıyla ‘çiğköfte partisi’ adı altında öğrenci evlerinde toplandıkları da anlatıldı.
KCK’da ‘Ağrı Dağı’ efsanesi!


ERZURUM’da görülen ’Doğubayazıt KCK’ davasında yargılanan ikisi kadın, üç sanık hakkında önce “Murat Karayılan’ın seçim için gönderdiği 120 bin doları özel ihtiyaçları için kullandılar” diye suçlamada bulunan gizli tanık ’Ağrı Dağı’nın, son doruşmada ise bu kişilerin örgütsel faaliyetlere katılımlarını görmediğini söylemesi karışıklığa yol açtı. Sanıkların avukatı tahliye talep etti. Gizli tanık ‘Ağrı Dağı’ hakkında Ağrı Emniyet Müdürlüğü mahkemeye önce “Böyle biri yok”, daha sonra “Tanık, koruma kanunu kapsamına alınmadığı için size bildirmedik” demişti.

VATAN


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.