Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Çatışmalarda siviller de hedef alındı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Çatışmalarda siviller de hedef alındı

Gündem

Şırnak'ın Cizre ilçesinde meydana gelen çatışmaların arasında kalarak yaralananlar, 4 gün kendi imkânlarıyla yaralarına müdahale ettiklerini ifade etti.

Cizre’de meydana gelen çatışmalarda siviller de hedef alındı. Çatışmalarda arada kalıp yaralananlar kendi imkânlarıyla tedavi olduklarını söylediler

Su kesintisinden dolayı camiye su almaya giderken çatışmaların arasında kalıp yaralanan Abdurrahman Karaalp ile Mahmut Akçakaya İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Aynı zamanda akraba olan Abdurrahman Karaalp elinden, Mahmut Akçakaya ise bacağına isabet eden mermi ile yaralandı. Tedavilerini 4 gün boyunca kendi imkânları ile yaptıklarını belirttiler.

Çatışmalar arasında kalıp elinden yaralanan Abdurrahman Karaalp, sularının akmadığından dolayı dışarı çıktıklarını ifade ederek “Sularımız akmıyordu. Evimizde su yoktu. Dayımın oğlu ile camiye su almaya gittik. Sokağa çıktığımızda dayımın oğlunun ayağına mermi denk geldi. Ben de ona yardım ederken elime isabet eden mermi ile yaralandım. 4 gün hastaneye gidememişiz. Ambulansı aradık gelmedi. Biz de evde kendimizce yarayı tedavi ettik. Dayım elimdeki mermi çekirdeğini çıkardı. Bugün hastaneye gideceğiz.” dedi.

Karaalp, Cizre’nin çok güzel olduğunu ve güzellikle anılmasını istedikleri söyledi.

Bacağından yaralanan Mahmut Akçakaya ise susuz kaldıklarını ve su almak için dışarıya çıkmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Akçakaya, “Cizre’de sokağa çıkma yasağında elektrik su ve telefon kesintisi oldu. Halk su ihtiyacını gidermek için camiye gidip geliyordu. Ben de camiden su almak için dayımın oğlu ile dışarı çıktım. Sokakta çatışmalardan gelen bir mermi bacağıma isabet etti. Kendimi yerde buldum. Dayımın oğlu bana yardıma geldi. O esnada onun da elinden vurulduğunu gördüm. Çevredekilerin yardımı ile kendimizi eve attık. Ambulans gelemediği için tedavimi evde yapmak zorunda kaldık. Halen yarama bir tedavi uygulanmış değil.” sözleri ile yaşananları anlattı. (M.Hüseyin Temel – İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.