Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
'Bizim bayramlarımız buruk ve hüzün yüklü geçiyor'
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

'Bizim bayramlarımız buruk ve hüzün yüklü geçiyor'

Gündem

Müslümanlar bir Kurban Bayramını daha geride bırakırken, İslam coğrafyasının kimi bölgelerinde sevinç kimi yerlerinde ise hüzün hâkimdi.

Bayramlar kendileriyle beraber topluma huzur ve sevinç taşırken, İslam coğrafyasının farklı bölgelerinde yaşanan acılar nedeniyle kimi anneler, eşler ve çocuklar bayramı hüzün içerisinde geçirdi. Yıllardır babaları inançlarından dolayı haksız yere cezaevinde bulunan hükümlü aileleri, Kurban Bayramı’nı buruk yaşadılar.

İslami hizmetleri dolayısıyla hukuksuz bir şekilde tutuklanan ve yaklaşık 3 yıldır cezaevinde bulunan Müslüm Yıldız’ın 13 yaşındaki kızı Reyyan Yıldız, her bayram olduğu gibi bu bayramı da babasız geçirmenin burukluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yıllardır kardeşleri ile beraber babasız bayramlar geçirdiğini belirten Reyyan Yıldız, “Bu bayram yine babasızlığın burukluğunu yaşadık” diyerek yaşadıkları zulme dikkat çekti.

Her çocuk gibi kendisinin de bayramları babası ile yaşamak istediğini belirten Yıldız, “Bizim bütün bayramlarımız buruk ve hüzün yüklü geçiyor. Herkes bayramı babası ile bayramı yaşarken biz her yıl; inşallah bu bayramda babamız yanımızda olur umudunu taşıyoruz. Fakat biz her bayram olduğu gibi bu bayramı da babasız geçirdik.” dedi.

“Her çocuk babasının bayramlarda yanında olmasını ister”

Babaları ile bayram yapan çocukları gördüğü zaman hüzünlendiğini söyleyen Yıldız, şunları söyledi: “Bayramlarda babası ile elbise almaya giden ve akrabalarını ziyaret eden çocukları görünce duygulanıyoruz. Her çocuk gibi biz de babamızın bayramlarda yanımızda olmasını istiyoruz. Babamın tek suçu camide Kur’an dersi vermek ve İslami bir hayatı tercih etmektir. Allah aşkına, Kur’an dersi vermek suç mu? Neden bize bu zulmü reva görüyorlar.”

Artık bayramları babasız geçirmek istemediğini belirten Yıldız, “Biz babamızın cezaevinde olmasından utanmıyoruz. Elbette babam Allah ve dini için cezaevindedir. Bundan dolayı başımız eğik değildir. Gerçek suçlar serbest bırakılırken bize yapılan haksızlık hâlâ devam ediyor. Ancak bayram bittikten sonra babamızı görebiliyoruz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.