Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bakan Mehdi Eker Urfa'da Suriyelilerle Bayramlaştı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bakan Mehdi Eker Urfa'da Suriyelilerle Bayramlaştı

Gündem

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan Suriyeli sığınmacıların barındığı Talhamut Çadır Kenti ziyaret etti.


Yaklaşık 15 bin Suriyelinin misafir edildiği Telhamut Çadır Kentinde çiçeklerle karşılanan Bakan Eker ve Vali Güvenç, Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttılar. Daha sonra bir ailenin çadırına konuk olan Bakan Eker, Vali Güvenç ve beraberindekiler, aileyle sohbet etti.

Daha sonra sığınmacılar için alınan 10 küçükbaş kurbanın kesim törenine katılan Bakan Eker, kurbanlıkların Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Müdürlüğü (TİGEM) Tesisi'nde kesilerek, Suriyeli misafirlere dağıtılmasını istedi.

Kamptaki sahra hastanesini ziyaret eden Bakan Eker ve Vali Güvenç, burada tedavi gören Suriyeli hastalarla bayramlaşarak, hastaların durumları hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Bakan Eker’in Sahra Hastanesi ile Çadır ziyareti esnasında Suriyeli Sığınmacılar Bakan Mehdi Eker’e yöresel kıyafetler hediye etti.

İlçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle TİGEM Ceylanpınar İşletmesi'nde basına kapalı toplantı gerçekleştiren Bakan Eker, programın ardından helikopter ile Mardin'e hareket etti.

Ceylanpınar ziyareti esnasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Bakan Yardımcısı Kutbettin Kuzu, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İlçe Kaymakamı Musa Sarı ve STK temsilcileri eşlik etti.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.