Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Ali Dede Hayratı'nda binlerce kişi bir araya geldi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Ali Dede Hayratı'nda binlerce kişi bir araya geldi

Gündem

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Ali Dede Hayratı’ etkinliği kapsamında binlerce kişi aynı sofrada bir araya geldi.

Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü Belediyesi tarafından “Ali Dede Hayratı” etkinliği düzenlendi. Belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra kazanlarda hazırlanan tirit yemeği misafirlere dağıtıldı. Yaklaşık 5 bin kişiye tirit ikramının yapıldığı etkinlikte konuşan Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Ali Dede Hayratı'nı düzenleyenlere teşekkür etti.

Ali Dede’nin Şanlıurfa ve Karaköprü için paylaşmanın ve dostluğun sembolü olduğunu ifade eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “Anadolu’yu Anadolu yapan; Mevlana, Yunus Emre, Mehmet Akif ve Ali dedelerdir. Bu sebepten dolayı bizim her zaman için bu insanları örnek almamız, onların yollarında ve izlerinde gitmemiz gerekiyor” dedi.

Son dönemlerde birilerinin halkın huzurunu bozmak istediğini belirten Baydilli, huzuru bozmak isteyenlere Hz Eyyüp’ün sabrı müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Şeyh Ali Dede kimdir?

Şeyh Ali Dede, 1600'lü yıllarda Şanlıurfa'ya gelerek Karaköprü'ye yerleşir. Osmanlı Sultanı 4’üncü Mehmet Han, 30 Kasım 1651 tarihli bir berat ile Ali Dede'ye bugün Karaköprü olarak bilinen beldeyi bağışlar.

Hayır sahibi Ali Dede, beratle kendisine verilen Karaköprü'nün kullanımına karşılık her yıl hayrat yaptığı gibi, kendinden sonra da bu hayratın yapılmasını vasiyet eder. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.