Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Akıllara durgunluk veren yöntem!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Akıllara durgunluk veren yöntem!

Gündem

Akıllara durgunluk veren yöntem!

Kontör dolandırıcıları, büyük bir organizasyon içinde adeta vatandaşı uyutuyor!

Bu tuzağa üç gün önce ünlü bir işadamı düştü. Kendini polis olarak tanıtan kişi, kontör dolandırıcılarına operasyon yaptıklarını vurguladı. İşadamına, dolandırıcılarla bağlantısı olduğunu ileri sürüp, işbirliği yapmaması halinde bütün hesaplarının boşaltılacağını belirtti. İşadamı, yaşadıklarını şöyle anlattı: "İkna olmadığımı söyleyince savcı dedikleri birinin numarasını verdiler. Aradım. Polisle işbirliği yapmamı, yoksa başımın belaya gireceğini söyledi. ArdındanYargıtaysavcısı dediği kişiye bağladı. Aynı senaryo tekrarlandı. Bir nevi hipnoz ettiler. Verdikleri numaralara kontör yükledim. Birkaç kez arayıp operasyonun iyi gittiğini bile aktardılar."

Emniyet yetkilileri, kendilerini polis veya jandarma olarak tanıtan çete elemanlarının, "Sizin telefonunuzdan önemli kişiler aranıp hakaret edilmiş, bunun cezası çok büyük, suçluyu şu an yakalamak üzereyiz", "Banka hesabınız,terörörgütüne para göndermekte kullanılıyor", "Telefonunuzdan terör örgütü üyeleri aranmış. Hakkınızda işlem yapacağız" gibi yöntemler kullandıklarını belirtiyor. Emniyet, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine geçtiğimiz aylarda 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından başlattığı eşzamanlı operasyonlarda 49 ilde yaklaşık 500 kişiyi gözaltına almıştı. Operasyonun ardından çetenin 15 çağrı merkezi kurduğu, buraya sınavla dolandırıcı aldığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca Emniyet, GSM operatörleriyle anlaşarak kontör dolandırıcılarına karşıcep telefonuabonelerine defalarca uyarıcı mesajları gönderdi. Ayrıca 'Toplum Destekli Polislikler' düzenlediği etkinliklerde vatandaşları kontör dolandırıcılarına karşı bilinçlendirdi. Ancak tüm bu önlemlere rağmen dolandırıcılıklar hız kesmedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verileri, çarpıcı bir bilgiyi de ortaya çıkardı. 1 Ocak 2010'dan 25 Mayıs'ta düzenlenen operasyona kadar kontör dolandırıcılığı şikayet sayısı 895 iken 25 Mayıs'tan sonra şikayet sayısı 725'e düştü.

ZAMAN


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.