Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Akçakale'de güneş enerjisi ile sulama başladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Akçakale'de güneş enerjisi ile sulama başladı

Gündem

Tarımın başkenti Şanlıurfa'da enerji imkanları ile tarımsal sulama yapıldığı yerlerde elektrik şirketinin tahsilat için çiftçiyi sıkboğaz ederken Akçakaleli girişimci çare olarak güneş enerjisini kullanmaya başladı.

Akçakale’nin Gündaş Mahallesinde girişimci bir çiftçinin teşebbüsleriyle hayata geçirilen projenin açılışına Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, firma yetkilileri ve civar mahalle sakinleri katıldı.

 

Açılış kurdelesini kesmeden önce bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük; önümüzdeki yıllarda bu tür tesislerden onlarca açabileceklerini belirtti. Tesisin iki yılda maliyetini karşılayan bir yatırım olduğunu dile getiren Vali küçük; yılsonunda verilecek desteklerle bu sürenin bir yılın bile altına düşebileceğini kaydetti.

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, güneş enerjisiyle elde edilen elektrikle tarlaya da ilk su verildi. Kurulan sistemin 37kW gücündeki dalgıç pompa ile 72 metre derinlikten günde bin metreküpten fazla su çekme kapasitesine sahip olduğu bildirildi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.