Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa esnafı işlerin durgunluğundan şikâyetçi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa esnafı işlerin durgunluğundan şikâyetçi

Ekonomi

Geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğu Şanlıurfa'da, küçük esnaflar işlerin durgunluğundan şikâyetçi.

Genellikle köylü ve maddi durumu iyi olmayan kesime hitap ettiklerini belirten Şanlıurfa çarşı esnafı, kentte yapılan yatırımların yetersizliği, kış aylarının gelmesiyle de tarım işçilerinin şehir dışına çalışmaya gitmeleri, piyasada bir durgunluğun oluşmasına sebep olduğunu belirttiler.

Kredi kartları, senet ödenekleri ve işlerinin durgunluğundan dolayı, esnaf olarak iş yapamaz duruma geldiklerini belirten Mehmet Göçebe, çarşı esnafı olarak genellikle maddi durumu düşük olan ve kırsal kesimden gelenlere satış yapabildiklerini, bu kesimlerin de maddi durumlarının iyi olmadığından piyasanın durgunluk yaşadığını belirtti.

Kredi kartlarından dolayı piyasada döner sermaye kazancı olmadığını ifade eden Süleyman Beyaz ise “Yetkililerin iş alanı konusunda teşvik edici çalışmaları olması lazım. Buna binaen durmadan alınan vergililerin hafifletilmesi ve esnafın rahat bir nefes almasına imkân oluşturması lazım. Sonuçta satış olsun olmasın, ödenen yüksek vergiler bizleri çok kötü etkiliyor. Esnaf bu yönden sıkıştırıldığı için sıkıntılı bir durum yaşıyor. Esnafın durumunun iyileştirilmesi için yetkilerin gerekli çalışmaları yapması gerekir.” ifadelerinde bulundu.

Şanlıurfa’da yatırımlar yetersiz İşlerin durgunluğunu kente yatırımların gereğince yapılmamasından kaynaklandığını ifade eden Bilal Aktaş, “Geçim kaynağımız tarım olduğundan dolayı esnafın geçimi de tarıma bağlı. Geçim kaynağımız köylülerdir, köylü alışveriş yapamayınca bu durum şehre de yansır. Bizde üretim yok aslında. Zengin kesiminin fabrikalar açıp kendi başına üretimi yapabilmesi lazım. Pamuk buradan ithal edilirken bir kumaş fabrikası veya iplik fabrikası bile açılamadı.” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.