Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Akaryakıtçıların akıl almaz hinliği
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Akaryakıtçıların akıl almaz hinliği

Ekonomi

Akaryakıt sektöründe cezalardan sıyrılmak ve kısa yoldan kar etmek isteyen şirketler akıl almaz sahtekarlıklara başvuruyor.

Benzin fiyatlarının 4 liraya yükselmesi ile gündemden düşmeyen akaryakıt sektörü, cezalardan kaçmak ve kısa yoldan kârlar elde etmek için yeni formüller geliştiriyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) tespit ettiği yeni cezadan kurtulma formülleri yaratıcı hile yöntemlerini ortaya koyuyor.

Sektördeki en son numaralardan biri, şirketlerin istasyon lisanslarını konuya ilgisiz üçüncü kişiler adına alması. Bu şekilde akaryakıt istasyonları EPDK'nın verdiği cezalardan kurtuluyor.

Kurumun son olarak yüklü miktarda ceza kestiği Ankara'daki bir LPG istasyonunun sahibi Erzurum'da yaşayan 80 yaşında bir kadın çıktı. Bu nedenle kurum cezanın tahsilatını yapamadı.

Diyarbakır'da, lisanssız otogaz istasyonu 4 yıl önce mühürlenen bir bayi, pompaları ve mühür levhalarını flamalar ile kapattı. Bayinin bu şekilde faaliyetini sürdürdüğü tespit edildi.

Bayiye yeniden ceza verildi. EPDK yetkilileri LPG sektöründeki oyunu da keşfetti. 12 litrelik mutfak tüplerinin her zaman 10 litresi kullanılıyor.

Bu nedenle tüp tekrar doldurulduğunda 10 litre ekleniyor. Dolum yapan şirketler ise tüpleri 12 litre doldurduğunu gösterip tüp başına 2 litreyi ÖTV avantajı ile istasyonda kullanıyor.

Sabah


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.