Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı

Eğitim

 Belediye Meclisi Mart Ayı 1. Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, ilk olarak geçtiğimiz ay meclise sunulan ve ilgili birimlere havale edilen çeşitli konulara ilişkin soru önergelerine verilen yanıtlar okundu.

Daha sonra yine ulaşım, otopark v.b konularda meclise sunulan soru önergeleri ise yanıtlanmak üzere ilgili birimleri havale edildi.

Soru önergelerinin yanıtlanması ve diğer soru önergelerinin okunarak havale edilmesinin ardından toplantının asıl gündem maddelerine geçildi.

Buna göre;

Toplantının ilk gündem maddesi yeni yolların açılması ve genişletilmesiydi. Şehir trafiğini bir nebze olsun rahatlatmak, ulaşım sıkıntısına çözüm üretmek amacıyla 20’e yakın alternatif yeni yolların açılması ve genişletilmesi adına kamulaştırma yapmak için iller bankasından 25 Milyon lira kredi alınması ve Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi Belediye Meclis Üyelerinin oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Şehir trafiğine alternatif yolların açılması ve genişletilmesi talebini bir kez de İmar Komisyonunda görüşmek ve daha sonra karar vermek istediklerini belirten Belediye Meclis Üyeleri, konuyu imar komisyonunda karara bağlamak istediklerini ifade ettiler.

Gündem maddesinin görüşülmesi sırasında Şanlıurfa Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü A.Akın Kılıç Belediye Başkanı Fakıbaba ve belediye meclis üyelerine alternatif yollar hakkında bilgi veren bir brifing sundu.

Toplantının 2. gündem maddesi yine iller bankasında kredi istemiydi. Bu kez Haleplibahçe Projesinin peyzaj çalışmasında kullanılmak üzere iller bankasından 5 Milyon lira almak ve bu konuda belediye başkanına yetki verilmesi başlıklı gündem maddesi de İmar Komisyonuna havale edildi.

Toplantının 3. gündem maddesi ise Plan Bütçe Komisyon Raporlarının görüşülmesiydi.”Bilbordların İlan ve Reklam Vergilerinin Görüşülmesi” başlıklı kısmında kent merkezinde yer alan bilbordların metrekaresini 70 lira olarak tek fiyat altında toplayan komisyon raporu belediye meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. “İşyeri ÇTV Gruplarının Derecelendirilmesi” başlıklı gündem maddesine göre kent merkezindeki yapıları ekonomik ve sosyal boyutlarına göre 3 ayrı grupta toplayan komisyon raporu yine belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

İmar Komisyonuna Havale Edilecek Dosyalar ve İmar Komisyonu Raporları (İmar Tadilatları) başlıklı gündem maddesi ve diğer maddeler ise yarınki birleşime bırakıldı.

Şanlıurfa Belediye Meclisi Mart Ayı 2. Birleşim Toplantısı, 8 Mart 2011 Salı Günü(Yarın)Saat 14’te Yapılacaktır.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.