Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa'da duyarsızlık engellileri üzdü
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa'da duyarsızlık engellileri üzdü

Dünya

Şanlıurfa'da 'Engelli Bireylerin ve Ailelerin Toplumsal Hayatta Yaşadıkları Zorlukların Araştırılması' projesi kapsamında düzenlenen seminere davet edilen yetkililerin ilgi göstermemesi engellileri üzdü.

Şanlıurfa’da ‘Engelli Bireylerin ve Ailelerin Toplumsal Hayatta Yaşadıkları Zorlukların Araştırılması’ projesi kapsamında bir seminer düzenlendi. Milli Eğitim Konferans salonunda düzenlenen seminere Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Tapışık, Şanlıurfa Kalkınma Derneği Başkanı Mahmut Yumuşak ve bedensel engelliler katıldı.

 

“Davete rağmen hiçbir yetkili katılmadı”

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Tapışık, seminere davet edilmelerine rağmen Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük'ün, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in ve ilçe belediye başkanlarından hiç kimsenin seminere katılmadığını ileri sürdü.

 

Çözüm seminerinde bile engelle karşılaştılar

Engellilerin sorunları çözümüyle ilgili seminere gelen engellilerin seminer yapılacak salonda bile birçok engelle karşılaşması aslında engelliler için atılması gereken birçok adımın olduğunu gösterdi.

 

“Engellilerin sorunlarına duyarsızlık bizi üzdü”

Engellilerin sorunlarına herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Tapışık, “Bu salonun tıklım tıklım dolması gerekirken ne yazık ki bu salon boş durumda. Valiliğe iki defa davetiye gönderildi. Aynı şekilde Büyükşehir Belediye Başkanına ve ilçe belediye başkanlarına davetiye gönderildi. Ama maalesef hiç kimse bu seminere teşrif etmediler. Bu durum bizi çok üzdü. ” dedi.

 

“Kalkınmada tüm bireyler göz önüne alınmalı”

Ülkenin gelişerek ileriye doğru gittiğini ama kalkınmak için toplum bütün bireylerinin sorunları göz önünde bulundurulup ilerlemek gerektiğini belirten Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, “Türkiye ekonomik olarak çok büyük ilelerlemeler kaydetti. Ama bu ilerleme bir türlü topluma olması gereken gibi yansımıyor. Çünkü toplumda herkes eşit olarak görülmüyor. Bunların içerisinde kadınlar, erkekler, çocuklar ve engelliler var. Biz modern bir toplum olmak istiyorsak toplumun bütün kesimleriyle beraber ilerlememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Konutlarda ilerleme var ya engelliler için…

Şanlıurfa’da konut olarak ilerlemelerin olduğunu belirten Karakoyun, “Yapılan konutlar engelli insanların durumları göz önünde bulundurularak yapılırsa toplumun engellileri engellenmeyecektir. Bu konuda daha deneyimli kişilerin ya da kurumların önerileri doğrultusunda hareket edilmesi sorunu çözüleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.