Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Köylü ısınma ihtiyacını dağdan karşılıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Köylü ısınma ihtiyacını dağdan karşılıyor

Dünya

Kırsal bölgelerde yaşayan halk, ısınma ihtiyacını dağdan getirdikleri çalı ve odunlar ile karşılıyorlar.

 

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Söğütlü köyü sakinleri ısınma ihtiyacını dağdan katır ve eşekler yardımıyla getirdikleri çalı ve odunlarla karşılıyorlar.

Evlerinde şömine veya soba bulunan köylüler, kömür yakamadığı için dağdan topladıkları çalı ve odunlar ile ısınırken yemeklerini de soba üzerinde pişiriyor.

Eskiden her köyün yakacak odun ürettiği alanların olduğunu dile getiren Mehmet Göz, “Eskiden kömürü fazla kullanmazdık. Herkes yakacak odun ihtiyacını dağdan temin etmeye çalışırdı. Şuan birçok arazimiz devlet tarafından ormanlık alan içine girmiş bulunmakta. Oradan da odun getiremiyoruz. Bende ara sıra dağa gidip çalı falan topluyorum. Bunlar ısınmak için ihtiyacımız olan şeylerdir.” dedi.

Dağdan topladıkları odunları kurumuş ağaçlardan kestiklerini dile getiren Göz, “Eskiden ormanlık alanlar böyle korunurdu. Hiç kimse ağaçları kökünden sökmez zaten. Kuruyan veya çok büyüyen ağaçlardan odun ihtiyacını karşılıyoruz. Kesilen ağaçlar da kökten kesilmiyor. Hatta budandıkları için gelecek yılda daha da gelişmiş oluyorlar.” dedi. (M. Zeki Aygur – İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.