Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kazakistan'da Protestolar Hükümeti İstifa Ettirdi! Urfa Vekilinden açıklama geldi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kazakistan'da Protestolar Hükümeti İstifa Ettirdi! Urfa Vekilinden açıklama geldi

Dünya

Kazakistan'nın bir çok kentinden başlayan ve ülke çapına yayılan protestolar ikinci gününde devam ederken ülkede hükümet istifa etti. Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye-Kazakistan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali CEVHERİ, "Kazakistan halkının sağduyusu ile yaşanan olayların en kısa sürede hitama ermesini temenni ediyorum" dedi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başlayan ve hızla ülke geneline yayılan ptotestoların ardından hükümeti görevden aldı ve ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti.

Cumhurbaşkanı Tokayev, Rusya ve beş eski Sovyet ülkesinin üye olduğu NATO benzeri bir örgüt olan Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün devlet başkanlarına, "terör tehdidine karşı yardım etmeleri için talep gönderdiğini" duyurdu.

OHAL'e karşın Almatı'da göstericiler belediye binası ve havalimanını bastı.

Ülkenin en büyük kenti ve eski başkent Almatı'da sopalar ve demir çubuklar taşıyan kalabalık bir grup, belediye başkanının ofisine girdi.

DOSTLUK GRUBU BAŞKANI CEVHERİ AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Türkiye-Kazakistan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Ali CEVHERİ’nin Basın Açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
Kardeş Kazakistan Cumhuriyetinde 2-3 Ocak 2022 tarihlerinde başlayan ve bugün Hükümetin istifasıyla sonuçlanan protesto eylemlerini yakından ve ihtiyatla izliyorum. Birçok alanda ve özellikle tarihi-kültürel alanda yakın ilişkilerimiz ile bağlarımız bulunan Kazakistan halkı ile sevinçte ve tasada paydaş olduğumuz bilinmelidir. 

Dost Kazakistan’ın güvenliği ve istikrarı biz kardeşleri için çok önemlidir. Duamız, kardeş Kazak halkının barış, huzur ve esenliğidir. Kazakistan yönetimi birçok badireyi aşmış olduğu gibi, bu sıkıntılarında üstesinden geleceğine inanıyorum. Kazakistan halkının sağduyusu ile yaşanan olayların en kısa sürede hitama ermesini temenni ediyorum. 

Yaşanan bu olaylar sırasında güvenlik güçleri dahil yaralanan tüm Kazak kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.