Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Davutoğlu'dan IŞİD'de Zehir Zemberek Uyarı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Davutoğlu'dan IŞİD'de Zehir Zemberek Uyarı

Dünya

IŞİD'in Musul'da Türk konsolosluğunu basmasıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın açıklama yaptı. Vatandaşlarımıza en küçük bir zarar misliyle karşılığını bulacak, dedi.

Musul'da Türk konsolosluğuna IŞİD'in yaptığı saldırı ve 48 kişiyi rehin almasının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ABD ziyaretini yarıda kesmiş ve Türkiye'ye dönme kararı almıştı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

- Musul’da son günlerde artan terör tehdidi nedeniyle yaklaşık dört gündür 24 saat Sayın Başbakan ve bizler alarm halindeydik.

- Çalışmalarımızı sürdürürken faaliyetlerimize rağmen maalesef Irak güvenlik güçleri IŞİD’in ilerlemesi karşısında Musul’u terk etmek zorunda kaldı.

- Musul Başkonsolosumuz görev bilinciyle çalışmalarını sürdürdü. Biz tahliye talimatı gönderdik ancak çatışmaların artması nedeniyle güvenlik şartları sağlanmadan tahliyesinin getirdiği riskin içeride kalmalarından daha fazla olacağı bilgisi verildi.

- Musul herhangi bir Irak şehri gibi güvenlik konusunda belli taahhütlerin sağlanması gereken bir şehirdir. Bu Irak devletinin sorumluluğundadır.

- Önemli olan tüm vatandaşlarımızın salimen ülkeye getirilmesidir.

- Türkiye ilk defa böyle bir krizle karşılaşmıyor. Daha önce bezer durumlarda vatandaşlarımızı nasıl ülkeye getirdiğimizi herkes biliyor.

Kaynak: Haber7


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.