AK Parti İlçe başkanlıklarıyla ilgili flaş gelişme

AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez; "Şuana kadar Genel Merkez aday adaylarını çağırmadı. 10 gün'e kadar çağrıp atayacak" dedi.

AK Parti İlçe başkanlıklarıyla ilgili flaş gelişme

Yeni Kurulan İlçe Başkanlıkları süreci ile ilgili basına bilgi veren AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez; “İlimizin Büyükşehir olmasıyla birlikte Merkez İlçe Teşkilatımız istifa etmek zorunda kalmıştı. Yeni üç ilçemiz kuruldu. Bunlar Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü’dür. Kurulan üç yeni ilçe teşkilatları için duyuru yapmıştık. Başvuruda bulunan 60’a yakın arkadaşımızla İl Başkanlığında İl Koordinatörümüz Ahmet İnal ile birlikte mülakat gerçekleştirdik. Mülakat neticesinde  Ankara’ya çağıracak isimleri belirleyecek. Bir kısım medya organlarında çıkan ‘şu isimler çağrıldı, bu sisimler çağrıldı’ şeklindeki haberler tamamen asılsızdır. Şuana kadar herhangi bir çağrılma söz konusu değildir. Genel Merkezimiz çağrılacak arkadaşları belirleyecek ve onları bize iletecek. Bize iletilen talimatı başkan adaylarına ileteceğiz. Ancak kısa bir sürede Ankara’ya çağrılacak isimler belirlenecek. En geç 10 gün içerisinde ilçe başkanlarımız atanacak. Bu konuda halkımızı bilgilendirmek istiyorum. Diğer her türlü haberler yönlendirmeye yöneliktir” dedi.

 

Gazetecilerin başkan adayların isimleri nelerdir sorusunu da cevaplayan Av. Eğilmez; “Prensip olarak isimleri açıklamıyoruz. Kamuoyunda bazı isimler söyleniyor. Doğru isimler var, yanlış isimler var. Tabi medya da halkı bilgilendirmek için yarış içerisinde. Dolayısıyla onlara da saygı gösteriyoruz” dedi.