banner2


Yeryüzünde ki Insanların hepsi zengin veya fakir olmaz. fakirde zenginde olacaktır. Dünyanın, insanın kuralı böyledir.
Zekat Ayetleri inince zenginler malının zekâtını verdiler. Çünkü zekat malın temizliğidir. Bereketidir. Fakirler Allah Resulüne vardılar. Ya Resulallah zenginler zekat vermekle hem övünüyorlar hemde seviniyorlar. Biz ne yapalım dediklerinde Allah Resulü SAV. "Sizde her Namazın sonunda 33 kere sübhanallah, 33 defa Elhamdulillah 33 defada Allah-u ekber deyin" buyurdu.

Zekat islamın şartlarındandır. Üzerine zekat farz olupta vermeyenler, fakirin hakkını gasp,indallah ta büyük günah işlemiş olurlar.Toplumda zengin kelimesi kalkmış,onun yerini karunlaşan milyarderler almıştır. İslama göre zekatlar verilmiyor.

Camiye, Derneğe, vakfa, sendikaya, adına sivil toplum kuruluşu denilene zekat verilmez. Zekat fakirin hakkıdır. Zengin eliyle teşvik için açıktan fakire nakit olarak verilir.

Fakir ihtiyaçlarını kendisi karşılar. Zekatla ilgili çokça ayet,hadis, Fıkıh izahları var. Zekatın verileceği 8 Sınıf Tevbe suresinin 60.Ayetinde belirtilmiş. Asrımızda bunlardan 6 sınıf fakir şunlardır
1.Fakirler.
2.Miskinler. Bu iki sınıfta az çok fakir farkı var
.3.Borçlular.
4.Yolda kal mıslar.
5.Müellefetül kuluplar.
Kalpleri islama kazandırmak,Isındırmak. Bu sınıfın Dini ibadeti bile aranmaz.
6.Allah yolunda çalışan,cihat edenlerdir.

bunların dışında maddi sıkıntıdan evlenemeyen,settar olan ev alan, İş kurana da zekat verilebilir. yanlış politikalarla halkının emeklisini bile Zekat fitreye muhtaç edenler utansın. Zengin yani milyarder olanların çoğu süper Umre süper Hac yapıyorlar hakkını vermeden mevla onu da aldı.

Her taraf Cami dolu,cenneti garantilemek için Cami yapanlar var. Bazı ları vergiden bile düşürüyorlar. Ac,fakir,geçim sıkıntısı ile boğuşan bir ülke bir toplumda bu yapılanların indallahta hiç bir de ğeri yoktur.

insana yapılan her yatırım mak buldur.Zekat malı temizler,bereket verir. Zengin ile fakir arasında köprü kurar, kin hasedi imha eder. Müslüman nerden kazandığını nereye harcayacağını iyi bilmelidir. Haram servetin Zekatıda batıldır.

Malın, servetin hesabıda Ahirette çok çetindir insanlığı bir hastalık kavuruyor. Hastalık için Önlemler alınıyor,aşılar yapılıyor,bula şıcılığın baş aktörleri 65 yaş üstü piri faniler şehir içi arabalara bindirilmiyor yinede vakalar artıyor. Ölümler çoğalıyor. Her kes birbirini suçluyor.

Ramazan Ayında iftarlar toplu yapılmıyor. Camiler teravih Namazına kapalı, Hocalar salla başı al maaşı, vaazların,ezanların çoğu merkezi sistemle yapılıyor. Kur'an ayında Kur-an bile anlatılmıyor gündem 128 Milyar dolar, afişler ve Patates ile soğan dağıtımı.

Asıl sorunlar unutu luyor.peki ne yapacağız çare nedir? Çare! bana,bize göre değil, top yekûn Kurana dönüşle, top yekûn tövbe ederek,üzerinde du rarak belki Allah'ın rahmeti yer yüzüne iner hayır kapıları açılır. Fert ve devlet eliyle günahların yapıldığı bir toplumda dualar da kabul olmaz. Iyiler hürmetine mevlam hayırlı kapılar açsın. Beyinsizler yüzünden bizi helak etme duamız olsun. Oruçlarımız kabul olsun. Zekat, hayır hasenatlar aramız da köprüler olsun.
Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.