banner2

2012 yılında Mısır’a halkın (% 52) oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi’nin kahpece yapılan bir darbe ile görevden alınıp cezaevine konulmasının ardından yaklaşık 3 yıl geçmişti ki; dün Mısır’da gayri meşru iktidarın mahkemeleri Muhammed Mursi ve arkadaşlarına sözde (!) bazı suçlarına idam, bazı suçlara müebbet hapis cezası verdi.

Bu mahkemenin verdiği cezalar dünyada ki tüm duyarlı insanların vicdanında karşılık bulmadı. Her zaman ki gibi zalimlerin kuklası olan mahkemelerin yetkisiz ve adaletsizce vermiş olduğu bir hükümdür.

Buradan tüm zalimlere çağrımız odur ki; siz Kişileri mahkum etmediniz, siz adaleti mahkum ettiniz! Siz Muhammed Mursi ve arkadaşlarının şahsında adaleti katlettiniz. Bakınız Şair ne güzel demiş;

                          “Beni sürgün ederseniz, Hicret…

                           Beni hapse atarsanız, Halvet…

                           Beni öldürürseniz, Şehadet…

Siz bana ne yapabilirsiniz ki. Ben gülistanımı/cennetimi, kalbimde taşıyorum.” Diyerek dava adamlarının yolunu göstermiştir.

Hz. Adem ile başlayıp kıyamete kadar sürecek olan tevhid inancı ve Yüce Allah’ın hükümlerinin yeryüzünde hakim olması için mücadele eden kahraman Muvahhidler için ölmek yoktur. Şehadet vardır. İnananlar bilir ki; Şehadet, en üstün harekettir. En şerefli direnişin meyvesidir şehadet.

Yeryüzünde insanlar arasında hak ve batıl, şirk ile tevhid mücadelesi, Kabil ve Habil ile başlamıştır. Ve kıyamete kadar da devam edecektir.

Her zaman olduğu gibi bugünde bu kararı verenler bilsinler ki; onlar tarihin tozlu sayfalarında lanetle anılacak, Mursi’ler saygı ve selamla anılacaklardır.

Daha geçen günlerde ölen darbeci Kenan Evren hakkında tek kelime iyi konuşana rastlayan var mı? Hatta belki Türkiye tarihinde ilk defa bir cenazede ölen kişi için açıkça ‘Hakkımızı helal etmiyoruz..” diyenler oldu. Kişi için bundan daha kötü ne olabilir ki? Çünkü o zalimlerden idi. İnancımızda zalimlere dahi zulmedilmez, ancak adaletin tesisi için zalimlere acınmaz! Zalimlere acımak, mazlumlara hakarettir.

   Bir kedi öldüğünde bile ayaklanan bir takım bozuk zihniyetliler; Mısır'da binlerce insanın katledilişini ve dünde darbecilerin Mursi ve arkadaşları hakkında verdiği idam hükmünü tepkisiz bir şekilde seyredip görmezden geliyorlar. Çünkü onlar Müslüman!

Ama merak etmeyin zalimlerin sonu hep hüsrandır, Firavun, Nemrut, Ebu Cehil ve diğer zalimlerin akıbeti ne ise Darbeci Sisi ve yardımcılarının da sonu odur. Zalimlerin varacağı yer cehennemdir.

Ayette yüce Allah şöyle buyurmaktadır;

“Sen, o zalimlerin işlediklerinden, sakın Rabbinin habersiz olduğunu zannetme! O, sadece onları, dehşetinden gözlerinin donup kalacağı bir güne ertelemektedir.” İbrahim suresi, ayet 42

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.