banner2

Tarih boyunca yöneten yönetilenler olmuştur. yöneten yönetilen Ailede başlar. Baba, Anne, Dede, Nine, büyük abe..

Aileyapısı sağlam olan toplumlar huzurlu olur.Ailedeki yöneten yönetilenlerin kopmaz bağı, sevgi, saygı ve Ahlak ilkelerine bağlılıktır.

Ailede Baba aile reisidir. Ailenin tüm geçim yükü Babaya aittir. Anne ailede en büyük Öğretmendir. Ailenin içişleri bakanıdır. Babanın kumarcı, sarhoş olduğunu düşünün hep borçlanma, çocuklar her şeyini satarak Babanın borçlarını veriyorlar. Sıra ikamet edilen eve gelmişse Aile efrad ne yapsın.

Devletlerde aynen bunun gibi onun için Devlet baba denmiş.Suçları hep yönetende aramakta yanlıştır. Tarihte Devletleri yönetenlerden Adil idareciler olduğu gibi, zalim, katil, istibdatçılarda olmuştur. Adil idareciler hep hayırla anılmış, Zalimler ise nesilden nesile nefretle karşılanmıştır.

Yönetilenlerin Mal,Can, nesil, Din, Namus mefhumları Yönetenlerin emniyetindedir. İnsan elbisemi ki,değişik biçimde biçilsin. MÜBAREK Dinimize göre Yönetenler; Yemede, içmede giyinmede, barınmada, gezmede yönetilenler gibi olmalıdır. Yönetenlerde adil payla şım,Adalet ve acıma duygusu olmalıdır. İslam Tarihinde yamalı hırkası ile yönetilenlerin arasında dolaşan, dert dinleyen idareciler var. Ac olanlara sırtında un çuvalı taşıyanlar numunei imtisaldır. Mesuliyete O kadar düşkünlük var ki, kenarı Diclede kurt kuzuyu kapsa kendilerini sorumlututan idareceler var.

Camide hutbe okurken itiraz edenleri dinleyen, azarlamayan idareciler var. Asrımızda da saltanat muhipleri, özel uçaklarla dünyayı turlayan, Güven lik orduları ile korunan,dokunulmazlığı bu lunan,hesap vermeyen,gözü hep ezmede susturmada olan, Ekranlarda gösterilen ölüm sayıları ile övünen, yönetilenleri köle gibi gören, yeri gelince sözde insan sevgisinden dem vuran,yönetilenleri  Dini değerlerle avutan, eylem söylemleri ters kutuplar olan yöneten idarecilerle doludur.

Toplumun ıslahı; Devlet işlerinde yönetiminde şahsi işlerinde cebinden kendisine ait mı çıkaran yakan yöneticilere bağlıdır.  Onun için (HEPİNİZ ÇOBANSINIZGÜTTÜK LERİNİZDEN SORUMLUSUNUZ.) Nebevi ikaz var "Buhari Cuma 11 Hadis meali. Yaşadığı dönemlerde zulümleri ilenamdar olan,hülagular,Cengizler,Şaronlar,Saddam lar,Şahlar,Kral,kraliçeler,Buşlar,Yezitlerin esamesi okunmuyor.Ibret almak ayağını denk atmak her yönetenlere ders olsun. Her şey devam edebilir zulüm asla..İdare cilik ateşten gömlektir.Dünyalık için kendi nizi yakmayın ey yöneticiler! Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.