banner2

 
Başlık kelamı kibardır. Çok manalar ifade eder. Yine kelamı kibarda ayağını yorgana göre uzat demişler. Bazı okuyucularım ho cam hep eleştiriyorsun diye sitemleri var Allah her kesten razı olsun.Yazılanların hepsine katılmak hafıza nakıslığıdır. Ancak her yiğidin yoğurt yemesi değişkendir demişler.
Misvaki, hayız nifasi anlatmak umre, hac, Kurban konularını anlatmayı eh line bırakıyorum. Bu günlerde memur maaşlarının zam oranı konuşuluyor.paralı meddahlar her gün verilecek zammı pompalıyor. Hepsi boş karın doyurmuyor.
Cumhuriyet tarihinde memur, emekli, işçi, bağkurlu tüm kesimler nankör değil iseler en büyük zammı Refah yolun Rahmetli ERBA KAN Hcam döneminde almışlardır. Hocamın ifadesi ile dördüzlerin hepsi aynidir. Verecekleri zamlar tavuklara kuttur. Şimdi Aldığımız maaşın en az üçte biri o döneme aittir.
20 yıldır iktidar olanlar bizde Hocanın ilkelerine bağlıyız diye övünenler işçi, memur, emekliyi zekat düşecek sınıfa dahil etmeleri en büyük başarıdır. Meddalar Kiralık kalemler yalanlarla milleti hem kandırıyor,hem ümitsizlik pompalıyor.Hep hormonlu büyümeden bahsediyor. Beğenmediğimiz Suudi Arabistan 100Tl.Miz 42 riyal,süper güç addedilen kapitalizmin büyük hortumu Amerika 100 Tl.Miz 13 dolar nasıl büyümüşüz aklım almıyor. Keşke büyüsek.
Temmuzda antlaşmaya göre %3 Maaşlara zam verilecek bir kilo et parası yazmak tan insan utanıyor .Zam pazarlığın da sendikalar var. Hepsi güdümlü ve emir kulu hiç kimse sevinmesin. Imamı malik boşuna dememiş "ELİNİ UZATAN,AYAĞI NI UZATAMAZ." Yani masaya vuramaz fazla koparamaz.Şunu kesin bilelim Emek karşılığı hak, Çalışanın alın teri kurumadan hakkın verilmediği bir düzen, sistemlerde eşit paylaşım olmaz, olamaz
Din dışı adına ne derseniz deyin. Kapitalist sistemler de herkes köledir. Benim aldığım emekli maaşımla 330 dolar geliyor. Aldığım maaşın uzerine 400 tl. Koyarsam bir Cumhuriyet altını alabiliyorum.1977 de aldığım ilk maaşımla 4 Cumhuriyet altını alabiliyordum nereden nereye yönetilenleri bu hale getirenler utansın bence utanmazlar çünkü paralı alkışlayıcıları var.
Ayağı yorgana göre uzatsak da, günlük ekran reklamları O kadar çekici ki, alım gücü olmasa da yorganıda üstümüzden alacak.
Tüketici dernekleri ne yapıyor merak ediyorum. Gençler evlenmiyor,evlenemiyor diye hep şikayet ediyoruz hep parasızlık...
Tokun acdan haberi yoktur dert bile edinmez. insanlığın kurtuluşu Adil bir düzenin kurulması ile ancak mümkündür. sömürü aracı faizle nemalanan düzenlerin bereketi de yoktur.
Gözleri olup kör olanlar,kulakları olup sağır olanlar vicdanları olup vicdan paslılar  ne derseniz deyin Ümmet fertleri medine fakirleri durumuna düşmüş, delik büyük yama ise çok küçüktür dikiş tutmuyor.
Vesselam......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Necdet Şansal 3 yıl önce

Mehmet bey: doğru ve güzel bir yazı. Gerçekleri yazmak gerekir.