banner2

Yerel yerlidir örfün aslıdır, doğaldır. Hormonlu değildir. Belediye Başkanları bu yerel halkın yöneticileridir. Bu yöneticiler yerli halkın oyları ile seçilir. Yerel belediye yöneticileri bağımsız oldukları gibi, değişik partilerden de olabilirler. Belediyecilik tabandan tavana hizmet basamaklarının ilkleridir. Bu hizmet kervanında yani belediye başkanlarını yerel halklar olarak çok gördük. Hayırla yâd edilenler olduğu gibi tersiyle de yâd edilenler vardır. Hayırla yâd olmak en güzel meziyettir. Dinimizde iyi çığır açanlar, toplum yararına hayırlı hizmetlerde bulunanlar hayat boyu sevap alırlar. Öldükten sonrada aynı sevaptan nasiplenirler, Bunun terside günah hamalı olurlar öldükten sonra günah hamallığı devam eder.

Seçilen bir belediye başkanı ceketle Makamda oturur, Palto ile makamdan ayrılırsa iyi bir alamettir. Böyle değil de Harun gibi oturur Karun gibi makamdan ayrılırsa tam bir felakettir. Yöneticilik ateşten bir gömlektir kim kendisini ne kadar överse övsün görmüyor denilen halk her şeyi görüyor, bir nevi denetim görevi yapıyor. Başta belediye başkanlığı olmak üzere tüm yönetici olanlar, kasa, kese, nisa ateşinden uzak olmalıdırlar. Vicdan sesini duyan yöneticiler, ehli hizmet, Cüzdan bağlıları olan yönetim anlayışı ise köşe kapma, makam sarhoşluğu anlayışıdır. Yönetimle ilgili birkaç kelam: VİCDANDA OLMAYAN ADALET, KANUNLARLA TATBİK EDİLEMEZ. Her yönetim başındaki, yönetilenlerin çobanıdır. Mahşer gününde Adil idarecinin mizanı ağır gelir, Hakkın kabul edilmediği yerde hak aramak haksızlıktır. Mevki, makamların en şereflisi siyasettir ( Adil siyaset) (İmamı Gazali) İdareci için istişare en sağlam kulptur. Meşru daire keyfe kâfidir. İnsan ölür kalır eseri, Merkep ölür kalır semeri, Tüm dünya sevgileri geçicidir, İdarede, yönetimde halkı değil, hakkı memnun etmek esastır. Hz.Ömeri’in Şahsi işleri için cebinden aldığı mum İdareciler için en büyük örnektir. Yönetenlerin yönetilenlerin Aklını, Malını, Canını, Dinini, Namusunu koruması asli görevlerindendir. Yönetici her akşam kendisini hesaba çekmelidir.

Batının bazı ülkelerinde tüm yöneticiler Millet vekilleri dahil korumasız halkın arasında dolaşmaktadır. Batı teknolojide ileride ise de, Ahlak ve hukuk anlayışında çok gerilerdedir. Mercimek tanesi kadar mide, kese, kasaya haram indirenlerin kırk gün duası kabul olunmaz. Batı anlayışında bu yoktur. Yaptıkları ile övünmek cehaletin alametlerindendir. Yönetimde, kayırmacılık, yalan, dünya hırsı, menfaat düşkünlüğü en büyük zillettir. Bu kadar yeter sanırım nasibini alan alır. Mühim olan çok şey bilmek değil, yaşamak büyük varlıktır. Yerel bazda Şanlıurfa ile ilgili çok şeyler yazılıyor. Mevlam tüm yöneticilerimizi haktan ayırmasın.

Bu köşede Haliliye belediyesini geçmişte çok eleştirmiştim. Haliliye İlçesi Ahmet Yesevi Mahallesinde. İkamet ediyorum. O zaman Mahallede alt yapı yoktu, parklar yoktu, parke taşı döşemesi hiç yoktu, her yer çamur deryası idi Şimdi tüm caddeler pırıl pırıl, Yapılaşmada tren vagonları gibi yapılar eski imar üzeri olsa da inşaatlar devam ediyor. Genel anlamda hizmetler göz kamaştırıyor denetim konusunda halen yetersizlik var, Hizmetlerinden dolayı Haliliye belediye başkanımız Sayın Fevzi DEMİRKOL’U tebrik ediyorum hizmetlerin devamını diliyorum. Mahallede en büyük eksiklik bence Taziye evidir sadece Mahallemizde değil tüm Mahallelerde taziye evleri olmalıdır olanlar var yapanlardan Allah Razı olsun. Ahmet Yesevi Mahallesi Karaköprü çevre yolu yapımı Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Nihat ÇİFTÇİNİN gayretli çalışması ile olmuştur Halk adına şükranlar. Bazı hususlar! Otobüs garı Şanlıurfa’mıza yakışmıyor, mevcuduyla yetinelim, bir sabah saat 06 altıda otogara indim Abdest alacağım mescide uğradım Mescit kapalı, sonra birisi geldi Mescidi açtı, bu sefer Abdest alma yerleri kapalı, kısa süreli açıldı hemen tekrar güvenlikçi tarafından abdest alma yerleri kapatıldı. Çok kişi abdest alamadan namazsız kaldı. Mescitte hemen güvenlikçi tarafından kapatılıyor bekleyenler azarlanıyor yetkililer bu ibadet mekânını düzeltsinler lütfen.

 Otogardaki Mescit ve abdest alma mekânları güvenlikçilerce Emniyeti andırıyor hoş bir tablo değil. Güvenlikçilerin mazereti Suriyeliler olabilir dağdaki bağdakini niçin kovsun. İlimiz çok göç alıyor önlem alınmalıdır. Üniversite öğrencileri için barınma (yurt)Seferberliği ilan edilmelidir. Eski Vilayet yerleşkesi Mimarisiz, nazar edildiği gibi, Eski stadyum yerleşkesi etrafı çevirili bir şekilde yapımı devam ediyor. Bence Alanda Camide olacaktı halk cami yapımı yokmuş diyor inşallah yalan olur.15 Temmuzda Hainlerce leke sürülmek istense de göz bebeğimiz Askeriye alanı ne zaman boşalacak halkın merakıdır. Hiç bir Belediye başkanımızı yakından tanımam halk arasında hizmeti en çok bahsedilen Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi DEMİRKOL, Eyyubiye Belediye başkanımız Sayın Mehmet EKİNCİ beylerdir.

İşsizlik oranı İlimizde çok yüksektir. Yöneticiler çareler üretmelidirler. Piyasada para yok esnaf çok dertli, İlimizde trafik büyük bir sorun çevre yollar yapılmalı, otopark alanları çoğaltılmalıdır. İlimiz sanayi bölgesinde üretime yönelik bacaları ciddi tüten ağır sanayi fabrikaları neden yapılmıyor soru işaretleri, İşsizliğin panzehiri üretime dayalı ağır sanayi hamleleridir. Sorunlardan biride sık sık elektriklerin kesilmesidir. Uğraşılara rağmen çözüm bulunamıyor. İlimizin hak etmediği iki şey yüz karasıdır. Fuhuş ve Ayaküstü tefecilik faizle para verme seyyar bankacılar yetkililerce mutlaka önlemler alınmalı. Bazı yöneticilerimiz yaptıklarını veya yapacaklarını çok ifşa ediyorlar her tarafa ilanla duyuruyorlar. Aman dikkat Nazardan korunun.  Huzur kenti, tarihi eserler kenti, Turizm kenti ilimiz her türlü hizmete layıktır. Bir nebze yöneticilerimizin dikkatine sunmak istedim her şey Şanlıurfa için… Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.