banner2

 

Gençlik yıllarımızda Diriliş kelimesini fikir bazında, Üstat Karakoç ikliminde bulduk aşıyı oradan kaptık. Hatta gençliğin diriliş amentüsü bile vardı. Diriliş neslinin bu ilkelere bağlı kalması esastı. Bu çerçeve de çok genç bu iklimden nem kaptı, yönünü buldu, doğru yolun sapık kolları uçurumundan döndü. Nerden geldim? Ne yapmam gerekiyor? Nereye gidiyorum? Diye sorgulayan sorgulanan bir gençlik.  Gençliğe Öyle bir aşı aşılandı ki, çok sağlam bir aşı. Tevhit inancı dışında başka aşıları kabul etmeyen bir anlayış aşısı. Dirilişin iki yönü var. Biri dünyaya bakar diğeri Ukba’ya, Ahirette’ki diriliş ilahi güçle olur ki, sonsuzdur. Dünyada ki diriliş ise insanın çabasına bağlıdır. Sarsılmaz diriliş nesli dün olduğu gibi bu günde var yarın da olacaktır. Diriliş neslini özlediğim için bugünkü yazımda bu nesilden bahsetmek istiyorum. Diriliş nesli  öncelikle ! hakkı üstün tutan hak savunucusudur. Diriliş nesli Ehlisünnet çizgisindedir.

Tüm putçu, şirk düzenlerini reddeder, düşmanlığı insana değil, batıl sistemlerin kendisinedir. Diriliş nesli fedakârdır, samimidir ferasetlidir, İyilikleri emretme kötülüklerden men etme diriliş neslinin hayat boyu ilkesidir. Bu mücadele doğuştan ölüme kadardır. Dünya zevkleri mevki makamları diriliş neslini rotasından, davasından vazgeçirmez. Diriliş neslinin Amentülerinden biri de din kardeşliğidir. Ümmet görüşü sevdasıdır. Ben değil biz anlayışıdır, şura ile karar vermesidir. Diriliş nesli beşeri hiçbir partinin fanatiği değildir. Diriliş neslinin gayesi yeni bir dünya kurmak, tüm insanlığa saadet getirecek adil düzeni hâkim kılmaktır. Diriliş nesli, güçlünün yanında değil, mazlumun yanındadır. Mazlum halkların savunucusudur. Diriliş nesli musalla Müslüman’ı değil musallidir. Diriliş neslinin gıdası vahiy kültürüdür. Diriliş nesli Maddeci ezberci kopyacı eğitimden uzaktır. İlkesi” ÖNCE AHLAK VE MANEVİYATTIR” Diriliş nesli faizin, her çeşidi, zinanın, düşmanıdır. Diriliş nesli devlet yönetiminde SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA düşüncesinden uzaktır. Sorumluluk timsalidir.”Kenarı Dicle de kurt kaparsa koyunu sorumludur Ömer” anlayışına sahiptir. Diriliş neslinin siyasette yoktur barajı onun ilkeleri evrenseldir. Çalışma alanı mevsimlik değildir diriliş nesli adil siyasetin fanatiği, zalim siyasetinde düşmanıdır.

Diriliş neslinin ekonomi kitabında adil paylaşım vardır. Yandaşı kayırma, çalma, hortumlama yoktur. Diriliş nesli muhiplerinde Karun gibi zengin olma yoktur. Diriliş neslinin midesine, kesesine haram lokma girmez. Diriliş neslinde emek kutsaldır. İşçinin hakkı alın teri kurumadan verilir. Emek pazarlık konusu yapılamaz. Diriliş neslinde kimseyi kandırma yoktur. Sadece düşmanın silahı ile silahlanma vardır. Diriliş nesli israfın düşmanıdır. Her türlü lüks hayat diriliş neslinin ayakları altındadır. Diriliş nesli kendisinden çok din kardeşini düşünür. İnancı ne olursa olsun insana değer verir. Diriliş neslinin vazgeçilmezleri, kitap Sünnet, Fıkıh ve gerçek tasavvuftur. Diriliş neslinde Kur’an okunur, anlaşılır, yaşanır, anlatılır ilkesi vardır. Diriliş nesli infak etmeyi en büyük görev bilir. İnfak sadece para değildir. Güzel söz, hakkı haykırma da infaktır. Diriliş neslinde sadaka ve zekâtlar İslam’a göre verilir. Marketler de işyerlerinde ki sadaka kutuları Diriliş neslinin sadaka anlayışı değildir. Diriliş neslinde zekâtlar fakire nakit olarak verilir. Diriliş neslinin kitabında Ramazan ayında fakire verilen paketler yoktur. Diriliş nesli Kurbanını kendisi keser. Kendisi dağıtır.

Diriliş nesli, zekât, kurban simsarlarına kanmaz onlara malını kaptırmaz. Diriliş neslinin kitabında ırkçılık yoktur. Irkçılığı Müslümanların arasına ırkçı Siyonistlerin bir menfaat aracı olarak yerleştirdiğini görür ırkçılığın her çeşidini reddeder. Diriliş nesli kutsal ilkeleri için bedel öder, batıl tarafından gelecek bedellere karşı önlem almasını bilir. Dünyada kimin dost kimin düşman olduğunu çok iyi bilir. İşgalci, insan katili, ırz düşmanlarının yapacaklarını ferasetle bilir, bertaraf için önlemlerini alır. Diriliş nesli, küresel demokrasi güç odaklarına yani, ABD. AB. NATO, İMF gibi kuruluşlara, sırtını döner bunlardan Ümmet fertlerine hayrın gelmediğine inanır. Diriliş neslinin ilkeleri ilahi ilkelerdir. İnsanlar kusurlu olabilir ilkelerinde asla!  Diriliş neslinde pire için yorgan yakılmaz, davaya sırt çevirme ihanet etme yoktur. Diriliş nesli Bu gün bu saydığım daha sayamadığım evsafta fertleri varmıdır? Elbette vardır. Daha önce mücahit, diriliş neferi olup, sonra müttehit olanlar hariç, Ümmet fertlerinin yangınlardan kurtulması için yeniden dirilişe, diriliş neslinin çoğalmasına ihtiyaç vardır gelin hep beraber diriliş neslinin birer neferi olalım…  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.