banner2


Türkiye yeni döneminde ilk kez yapılacak olan sivil anayasaya kilitlenmiş durumda.
Gerek Sivil Toplum Kuruluşları gerek diğer kişi ve kurumlar bu konuda çalışma içerisindeler.
Özellikle bu işte başrol oynayan siyasi partilerin bu süreçte çok daha fazla çalışmaları lazım…
Bu konuda AK Parti neden her seçimde oyunu artırdığını, ortaya koyan adımlar atarak çalışmalarına başladı.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi, AK Parti Şanlıurfa Teşkilatı da yoğun ve tempolu çalışmalarına erken başladı.
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı geçen gün İl Başkanlığı binasında, AK Parti MKYK üyesi Doç. Mazhar Bağlı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Yeni Anayasa ve Anadolu’nun Beklentileri” adlı konferans düzenledi.
Konferansta Mazhar Bağlı, yeni anayasanın gereksinimlerini anlatırken, Anadolu beklentilerini şu sözlerle özetledi; “ yeni anayasada onur kavramı da mutlaka olmalı” diyerek yeni anayasanın insan merkezli olacağının ipuçlarını verdi.
Geçen cumartesi ise yine AK Parti İl Başkanlığı öncülüğünde il başkanlığı binasında Şanlıurfa BARO Başkanı Av. İrfan Güven, “Urfa’da Hukuksal Sorunlar ve Hak Arama Bilinci” adlı konferansı verdi.
Güven konferansta; “Hukuk canlı bir varlıktır. Canlılığını korumak için bireylerin talepleri şart” diyerek Hak arama bilincinin bireysel olarak geliştirmenin önemine dikkat çekti.
Demek ki; yeni anayasada bireysel haklar, kamu hakların önünde olacak. Başbakan Erdoğan’ın “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” felsefesi tutmuş.
Her iki konferansa da doğru zamanda yapıldı. Ama katılım noktasında yeterli ilgi yok. AK Parti yönetimi bu konferanslarını belki başka ortamlarda yapması daha uygun olur.
Çünkü seçilen mekan, sadece “Bu konferans sadece AK Partinindir” havası veriyor. Oysa bu konferanslar tüm kesimleri ilgilendiriyor.
Bu konferanslar partiler üstü bir çalışma olmalı ve parti yapsa da bunu parti binası dışında yapmalısı daha uygun olur diye düşünüyorum.
Her şeye rağmen bir parti il başkanlığı hem de Şanlıurfa gibi bir yerde bu gibi çalışmalar yapması takdire şayan bir çalışma olarak görüyorum.
Böyle bir organizasyona ön ayak olan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez şahsında partiyi tebrik ediyorum.
Bu arada Şanlıurfa’daki STK’lar geleceğimizi şekillendirecek olan bu yeni anayasaya ne verebileceklerini masaya yatırmalı.
Bunun için ortak bir komisyon dahi kurulabilir. Açık hava toplantıları, televizyon programları dahil her türlü çalışmalar yapılabilir.
STK’lar asli görevleri olan çalışmaları yapmazken, siyasi parti olan hem de İktidar olan AK Parti’nin bu çalışması STK’lara örnek olsun.
Yeni anayasa için hak arama bilincimiz gelişsin ki özgürlükçü bir anayasa ortaya çıksın…
 
YİNE ŞANLIURFASPOR, YİNE PARA AKTARMA
Bilindiği gibi geçen sezon da Şanlıurfaspor’a belediye meclisi tarafından 1,5 trilyon para aktarıldı. Vali Nuri Okutan’ın desteği ile bütün kurumlardan ayrıca Şanlıurfaspor’a kaynak aktarıldı.
Su abonelerine dahi ayda 1 TL faturalarına yansıtmak istediler, kamuoyu tepki verince geri adım atmak zorunda kaldılar.
Geçen sezon yazılar yazdım diye beni arayıp sitemlerini ileten yöneticiler, neden bu takımın kurumsallaşması için bir adım atmadılar?
İşte bu sezon yine aynı durum söz konusu. İl Genel Meclisi ‘Şanlıurfaspor’a bir milyon liralık kaynak aktarımı’ için karar aldı.
Yazık günah!..
1.5 Milyonu aşmış nüfusu ile profesyonel ligde tek takımla temsil ediliyoruz. O takımı da fakir fukaranın sırtında bir yük olarak bindiriyoruz.
Bu memlekete yazık!!!
Bu insanlara yazık!..
Ne zaman gerçek manada profesyonel yönetici bulacak bu takım.
Hep söylüyorum. Bir tek ben değil aklıselim herkes söylüyor; “taşıma su ile değirmen dönmez!”
Ama kim dinler. Nasılsa su için emek harcamıyorlar!..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.