banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato

Urfa’da 3 Yıllık Husumet Barışla Son Buldu


Şanlıurfa'da Misehre Aşiretine mensup Bozkurt Aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden 3 yıl önce dört kişinin yaralanmasıyla başlayan husumet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’in girişimleri, Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci’nin destekleri sonucu barışla sonuçlandı.
Viranşehir’in Samanlı Mahallesi’nde bir araya getirilen ailelerin büyükleri, barış yemeğinin ardından el sıkışarak birbirlerinden helallik diledi. Barış yemeğine Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ŞUTSO Meclis Üyesi Ahmet Sambur ve her iki ailenin önde gelenleri katıldı.
ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek burada yaptığı konuşmada, Viranşehir'in büyük, köklü ve onurlu ailelerinden olan Bozkurt Ailelerinin arasındaki husumeti, barışla sonuçlandırıyor olmak bizim için büyük bir saadettir. Yaşamın her döneminde anlaşmazlıklar doğabilir. Ancak önemli olan anlaşmazlıkları konuşarak ve birbirimizi anlayarak barış içinde çözebilmektir. Huzura ve sükûnete erebilmemizin temeli, akıl ve diyalogla hareket etmektir.” dedi.
Barış sağlanmasının ardından Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.