banner2
Öne Çıkanlar ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim İzmir kulüp Başkanı İstanbul Gülen

Urfa Saklık Müdürlüğü İnceleme Savcılık Soruşturma Başlattı

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatı

İddiaya göre, Selçuklu Mahallesi'nde yaşayan Özkan çifti, 2 aylık bebekleri Emine Özkan'ı dün akşam saatlerinde aşı yapılması için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü.

Burada 2 bacağı ve sağ kolundan aşı yapılan Emine bebek, daha sonra ailesi tarafından evine götürüldü.

Gece saatlerinde rahatsızlanan bebek, yakınları tarafından götürüldüğü aynı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen bebeğin cenazesi, kent merkezindeki Yeni Aile Mezarlığında toprağa verildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DE YAZILI BİR AÇIKLAMA GELDİ:

Medyada “2 Aylık Bebeğin Aşıdan Sonra Öldüğü İddiası” başlığı ile yer alan habere ilişkin açıklama aşağıda yer almaktadır.

Haberde adı geçen hasta 05.12.2018 saat 01.00 sularında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk aciline nefes alamama, morarma şikayetiyle getirilmiştir. 2 aylık hastanın bir gün önce saat 10.30 civarında 2. ay rutin aşılarını yaptırdığı bilgisi ailesi tarafından beyan edilmiştir.

Acil serviste uzmanlar tarafından hastaya gerekli tüm müdahaleler yapılmasına rağmen hasta ex olmuştur.

Anafilaksi (Allerjik şok) hastanın alerjenle karşılaşmasını takip eden ilk iki saatte, özellikle 5-30 dakikada kendini gösteren bir durumdur. Hastanın acil servise geliş saati, aşılamadan 14-15 saat sonraya tekabül etmekte; bu durum, aşı reaksiyonu veya anafilaksinin bu kadar geç oluşmayacağı bilimsel gerçeği ile bağdaşmamaktadır. Geliş şeklinin ani bebek ölümü (anne kucağında boğulma veya süt aspirasyonu) olduğu en güçlü ihtimal olarak değerlendirilmektedir.

Bununla birlikte, konuyla ilgili İl müdürlüğümüz tarafından inceleme başlatılmıştır.

Bilgilerinize saygı ile sunulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.