banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Urfa Başsavcılığı açıklama yaptı: Derhal soruşturma Açılacak

Başsavcılık Yazılı olarak yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamıyla ilgili olarak, bir kısım terör örgütü yandaşları ile provokatörlerin, devleti ve askeri başarısını gölgelemek ve kamuoyunda infiale yol açmak maksadıyla sosyal medya üzerinden paylaşım yapanlara derhal soruştırma açılacağını belirtti

İŞTE YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI:


    Türkiye Cumhuriyeti ve Aziz Milletimizin güvenliği amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizce Suriye’nin Afrin kentinde terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ’a yönelik olarak başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamıyla ilgili olarak, bir kısım terör örgütü yandaşları ile provokatörlerin, devletimizin ve askerimizin başarısını gölgelemek ve kamuoyunda infiale yol açmak maksadıyla sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar Cumhuriyet Başsavcılığımızca yakından takip edilmekte ve suç içeren paylaşımlarla ilgili gerekli soruşturma işlemleri başlatılmaktadır. Terör örgütüne destek ve propaganda amaçlı her türlü paylaşım yapanlara karşı vatandaşlarımızın kolluk güçlerine ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza ihbarda bulunmaları halinde derhal soruşturma işlemleri tamamlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DİYARBAKIR’DA 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Cumhuriyet savcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin,Suriye'nin Afrin kentine yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı' ile ilgili sosyal medyada halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri ve silahlı terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ propagandası yaptıkları iddiasıyla 30 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL 18 KİŞİYE GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Afrin Harekatı'nın başlamasının ardından sosyal medya paylaşımları nedeniyle "PKK/PYD propagandası" yürüttüğü tespit edilen 18 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldı.
BİR DOKTOR GÖZLATINA ALINDI
Kütahya da, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütlerinin propagandasını yapan doktor gözaltına alındı.
GAZETECİ KARATAŞ VE YAZAR BAYSAL’DA GÖZALTINA ALINDI
Halkın Nabzı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İshak Karakaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik düzenlediği "Zeytin Dalı" harekatına karşı çıkan sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı.

TSK'nın Afrin'de PKK/PYD'li teröristlere yönelik düzenlediği "Zeytin Dalı" harekatıyla ilgili kin ve nefret içerikli paylaşımlar yapan T24 yazarı Nurcan Baysal gözaltına alındı.
 

Anahtar Kelimeler:
Urfa Başsavcılığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.