banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber ak parti Haliliye Belediye

Bölgelerde hava durumu (27 Mart 2016 Pazar)

Ülkenin ve doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin  iç ve doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak yağışlı, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Rüzgârın; batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı, zamanla bölgenin iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Afyonkarahisar, Denizli, Uşak ve Kütahya çevrelerinin aralıklı yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir ve Konya, akşam ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğusu ile Çankırı ve Eskişehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bolu ve Karabük çevrelerinin hafif yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile gece saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu 5/11

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu 0/7

İzmir: Parçalı çok bulutlu 7/14

Adana: Çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı 12/21

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 7/18

Batman: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 8/18

Van: Yağmur ve karla karışık yağmurlu 3/8 (İLKHA)




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.