banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Urfa'da Yağış var mı? Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde yağış beklenmezken hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artarak ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde yağış beklenmiyor, tüm bölgelerimizin az bulutlu ve açık, batı bölgeler ile zamanla ülke genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artarak ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Kar erimelerine dikkat

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığına bağlı olarak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde meydana gelebilecek kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Rüzgarın; genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Toz taşınımı uyarısı

Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında toz taşınımı bekleniyor. Yetkililer, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor.

Bölgelerde hava durumu:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Güney Ege kıyılarında toz taşınımı beklenmektedir.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Batı Akdeniz kıyılarında toz taşınımı beklenmektedir.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

Bazı illerde hava nasıl olacak?

Şanlıurfa: az bulutlu açık  16/31

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 10/26

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 12/24

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 15/27

Adana: Az bulutlu ve açık 12/29

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 8/25

Batman: Az bulutlu ve açık 8/26

Van: Çok bulutlu 3/14 (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.