banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

“İşten çıkartıp istifa etmişiz gibi gösterdiler

 

İşten çıkarılan işçiler, istifa etmedikleri halde işten çıkarılma nedeninin ‘istifa’ olarak yansıtılmasının kendilerini mağdur ettiğini belirtti.

Kendilerinden habersiz yapılan bu çıkış işleminden dolayı tüm yasal haklarından mahrum bırakıldıklarını söyleyen işçiler, yasal bir dayanağı olmayan bu durum için söz konusu şirketten şikâyetçi olduklarını belirtti.

Yaklaşık bir yıldır cezaevinde çalıştığını ifade eden Yasin Şefkatli, “Şirket, buradaki işlerin bittiğini söyleyerek işimize son verdi. Bizler de daha sonra işsizlik maaşı hakkımızdan istifade etmek için İŞKUR’a gittik. İŞKUR yetkilileri, bilgisayardan yaptıkları kontrol sonucu bizim istifa ettiğimiz için hiçbir hakkımızın olmadığını söyledi. Yani bizi işten çıkartıp istifa etmişiz gibi göstermişler. İŞKUR’da işten çıkarılmayla ilgili maddeler varmış. Bu maddelerden 3’üncüsü kendisi istifa etmiş, 4’üncüsü şirket işten çıkarmış, 18’incisi ise iş bitimi olarak görünüyor. Bizim çıkış nedenimiz ise 3’üncü madde, yani kendisi istifa etmiş olarak gösterilmiş. Oysa bizim bundan haberimiz yoktur.” diye konuştu.

Tüm yasal yasal haklarından kasıtlı olarak mahrum bırakıldıklarını belirten Şefkatlı, bu haksızlığa uğrayan diğer tüm işçilerle birlikte haklarını almak için avukata başvurduğunu söyledi.

“Sürekli çalıştığımız halde bizden habersiz defalarca giriş-çıkışımızı yapmışlar”

Söz konusu firmanın tazminat hakkımızı ortadan kaldırmak için kendilerinden habersiz defalarca giriş- çıkışları yaptıklarını daha yeni öğrendiklerini ifade eden Mehmet Dolaş, ancak işsizlik maaşı almak için İŞKUR’a gittiklerinde gerçeği fark ettiklerini, bunun için de yasal haklarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

“Mesailerimizi alamıyorduk”

Çalıştıkları süre boyunca birçok haksızlığa maruz kaldıklarını belirten Dolaş, sözlerine şöyle devam etti: “ Hafta sonu iznimiz olmadığı gibi o gün çalışmamız iki yevmiye hesap edilmesi gerekirken bu hakkımız da verilmiyordu. Mesaiye kaldığımız zaman yine yasal hiçbir hakkımızı düzgün vermiyorlardı. Ve en son bu olanlarla yapılan haksızlığı gördük. Bunlardan şikâyetçiyiz.”

Haksızca mağdur edildikleri halde haklarını aramak için şirkete gittiklerinde ise çocuk muamelesine tabi tutulduklarını belirten Mehmet Yasin Dolaş, yetkililere seslenerek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

İstifa etmedikleri halde resmiyette kendilerinin istifa etmiş gibi gösterilmesinin haksızlık olduğunu söyleyen Abdulkadir Aycan, hakkını sonuna kadar arayacağını belirtti.

Yaşanan mağduriyeti araştırmak ve iddiaları sormak üzere söz konusu yüklenici firmaya gittiğimizde ise şantiye sorumlusu Ayhan Aktepe, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapamayacağını söyledi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.