banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig

Urfa'da Madde Bağımlılığına dikkat çekildi


Açılış konuşmasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte madde bağımlılığıyla mücadele konusunda bir rehabilitasyon merkezi projesi olduğunu söyleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, madde bağımlılarıyla mücadele ederken doğru stratejiler yapılması gerektiğini ifade etti.

Ekinci, “Bir konu ile mücadele ederken, o konu hakkında da merak uyandırmamak lazım. Bizler Eyyübiye Belediyesi olarak esnafları gezdiğimizde birçok insanın bu konuda serzenişleri oldu. Tedaviye yönelik olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla beraber yürüttüğümüz bir rehabilitasyon merkezi projemiz var. Valimizin de desteğiyle AMATEM’in şu anda ihale aşamasında olan bir çalışması var. Bunlar tedavi ilgili konulardır. Asıl olan maddeye erişimi de engellemek gerekiyor. Bunlarla mücadele ederken de doğru stratejiler yapılması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra sözü alan Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Uzbay,  konuşmasını görsel sunum eşliğinde  yaptı.

Bağımlılık yapan maddelerin ilk denendikleri dönemde uyuşturucu değil uyarıcı etkilere sahip olduğunu söyleyen Uzbay, “Ülkemizde en temel sıkıntılarımızdan bir tanesi, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup o fikir sanki çok ciddi bir fikirmiş gibi savunma alışkanlığımızdır. Bu konuda elimizden geldiğinde madde bağımlılığı konusunu masaya yatıracağız. Madde bağımlılığı bir beyin hastalığıdır. Bağımlılık yapan maddeler, özellikle ilk denendikleri dönemde, doza bağımlı olarak, uyuşturucu değil uyarıcı etkilere sahiptir. Santral sinir sistemini uyuşturan etkileri yüksek dozlarda ortaya çıkar.  Uyuşturucu bağımlılığı terimi kokain ve amfetemin gibi uyarıcı maddelerin bağımlılık yapmayacağı izlenimini vermekte ve bu durum uyarıcıları deneme kararsızlığı içindeki gençleri yanıltmak için kullanılmaktadır” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.