banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa'da cankurtaran kursu açılacak

Havaların ısınmasıyla beraber havuzlara yoğun ilginin olduğu bu günlerde Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü havuzlarda güvenliği sağlamak amacıyla cankurtaran kursu açılacağını duyurdu.

 Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilciliği işbirliğiyle haziran ayı içerisinde Cankurtaran Kursu açılacağını bildirdi.

 Yıldız, ön kayıtlarımız İl Müdürlüğümüz hizmet binasında başlamış olup katılım sayısına göre kursun kesin tarihi ve yeri belirleneceğini söyledi.

Havuzlarda meydana gelebilecek boğulma olaylarına karşı güvenliği sağlamak amacıyla açılacak kursta eğitim görecek şahısların, kalp masajı, yapay solunum uygulama, su üstü arama kurtarma ile ilkyardım uygulamalarını federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde uygulama yapmaya yetkili olacağı belirtildi.

Bronz cankurtaran eğitimi alabilecek şahısların; 18 yaşını doldurmuş olması, en az ilköğretim veya ilkokul mezunu olması ve bunu belgelemesi, Cankurtaran eğitimi yapmasında engel bulunmadığına ilişkin sağlık bildirim formunu imzalayarak beyan etmesi gerektiği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.