banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Urfa'nın göbeğinde! mahallenin altyapı rezaleti!

 

Mahalle esnafı Hasan Demirel; “Bu kış ayında her yerde kar var buz var altyapı çalışmaları bu zamanda mı yapılır. Mahallede yapılan altyapı çalışmaları vatandaşı fena halde perişan etmektedir. Mahallenin her köşesinde çamur ve mucur birikintileri var. Çağlar fırınının önünde ana su şebekesinde çalışmalardan dolayı çatlak meydana geldi. Çalışmaları yapanlar üstünü kapatarak umursamadılar. Kış ayındayız yağmur var akan pis sular o kırık ana şebekeye bulaşıp evimize gelme ihtimali yüksek bu sorunu vatandaşlar olarak defalarca beyaz masa ve yetkili insanları arayarak ikaz ettik. Ama kimse gelerek bu sorunumuzu çözmedi, biz çamurlar içerisinde kalmış durumundayız umarım sesimizi duyan olur” dedi.


Çamurlar içerisindeyiz
Mahalle sakinlerinden Ömer İnakçı ise, “Çamurlar içerisindeyiz. Dışarıya akacak olan pis su borularımız kırılmış durumda. Temiz suyumuz ana şebeke hattı kırılmış ve pis su ile karışmakta. Kimi aradıksa geri dönüş sağlanmadı, bu ana şebeke suyunun acil olarak onarılması lazım bu kış ayında çalışmamı olur ya alt yapı dediler mahalleliyi mağdur ettiler. Evlerimizin pis sularını atmak için dışarıya akan borularının çoğunun çalışmalardan dolayı kırılması veya sökülmesi ve birde bunun yapılması için para istenmesi çok fena bir durum. Madem yapıyorsunuz bari gereken ne ise öyle yapın. Ellerinde boru yokmuş ondan dolayı vatandaştan para isteniliyor. 1589 .cu sokakta yapılan altyapının bir daha baştan alınması lazım. Ara sokakların pis su giderinin yeni yapılan yerlere bağlanmaması ilerde çökmelere meydan verebilir. Yetkilerin bir an önce müdahale etmesi lazım bu rezaletin bir ana önce kapatılması gerekli” ifadelerini kullandı.


Bu sorunların hemen çözüme kavuşması lazım
Ali Şanlı, “Altyapı çalışmalarının yapılması çok güzel bir iş ama bu kış ayında yapılması ve çalışmayı yapan firmanın çalışmayı eksik yapması vatandaşı mağdur etmesinin hiç hakkı yoktur. Çamurda yaşayan bizleriz yetkililer neden vatandaşın sorunlarına kulak vermiyor. Çalışmalar başladığından beri çamur, mucur, toprak birikintisi, boruların patlaması, elektrik kesintileri ve hala devam eden sokak lambalarının çalışmaması çileden çıkmamak elde değil. Bu sorunların hemen çözüme kavuşması lazım umarım gereken yapılır” dedi.
Bu rezaletten kurtarın

Mahalle sakini Bilal Doğan; “Yetkili merceklere sesleniyorum, Allah rızası için bizi bu çamurdan ve bu rezaletten kurtarın. Altyapı çalışmaları yapılıyor saygı duyuyoruz ama çalışmalar eksik ve berbat yapılmakta. Ara sokakların altyapısını neden yapmıyorlar. Çalışmalardan dolayı yapılan kırık ve sökükler neden onarılmıyor ve üstü kapatılarak devam ediliyor. Mağdur olan ve mağdur olacak biziz Belediye başkanına valiye ve şuskiye sesleniyorum gelin gözlerinizle görün mağdur vatandaş sizi göreve çağırıyor” diye konuştu.

Abdulkadir Şanlı/Şanlıurfa OLAY

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.