banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Resmi Kurumlar ve STK'lar Boşanmalara Karşı Acil Eylem Planları Geliştirmeli

Eğitimci Yazar Mehmet Sarmış, SOS veren aile yapımızla ilgili önemli öneride bulundu. Sarmış, “İlgili resmi kurumlar ve STK'lar boşanmalara karşı acil eylem planları geliştirmeli. Arabulucu ekipler kurulmalı” dedi.
“MUTSUZ ÇOCUKLARIN ARTIYOR”

Yuvalar dağılmasın, çocuklarımız analı babalı büyüsün. Boşanmaların artması demek mutsuz çocukların artması demektir diyen Mehmet Sarmış açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bakınız, çocuklarımızı bu kadar dünyacı, maddeci, lüks ve gösteriş düşkünü, bu kadar hazcı ve bu kadar bencil yetiştirirsek, bunlardan iyi aile olmaz, bunların evliliği yürümez. Hem kendileri hem toplum olarak hepimiz zararlı çıkarız” 
EVLİLİKLERİ KURTARMAK İÇİN HAKEMLİK 
"Eğer karı-kocanın arasının açılmasından endişe ederseniz, erkeğin ailesinden bir hakem, kadının ailesinden bir hakem gönderin. İki taraf (arayı) düzeltmek isterlerse, Allah da onları uzlaştırır. Şüphesiz Allah, hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdardır." (Nisa 35) ayetinin örnek alınması gerektiğini dile getiren Sarmış, Diyaneti ve müftülükleri bu konuda inisiyatif almaya davet etti
“BİR HAKEM HEYETİ KURULAMAZ MI?”
Ayette geçen hakemli heyeti oluşturulamıyorsa neden başka bir ekip kurulamıyor diyen Eğitimci Yazar Sarmış, Şu önerilerde bulundu: “Bu hakemlik işini aileden kimse yapamıyorsa, mesela o yörenin cami hocası, okul müdürü veya bir öğretmen, cemaat ve STK'lardan birer temsilci ekip yapamaz mı? Tabii ki bu işi yapabilecek bilgiye, görgüye, saygınlığa sahip olmak kaydıyla. Diyanet ve müftülüklerin bu konu üzerinde çalışma yapması gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.