banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Taşlıdere Şanlıurfalı

Meteorolojiden flaş uyarı! kuvvetli sıcaklar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun batısında beklenen sıcak hava dalgası sebebi ile dikkatli olunması uyarasında bulundu.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere; ülkenin doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa ve Ordu çevreleri, Samsun, Tokat, Malatya ve Sivas'ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının batı bölgelerde 2 ila 6 derece artacağı, doğu bölgelerimizde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege Kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz Kıyıları, İç Anadolu'nun iç ve doğu kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimlerinde kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli sıcak uyarısı

Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun batısında beklenen sıcak hava dalgası sebebi ile (mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde) meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması tavsiye edildi.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu, Sivas'ın doğu kesimlerinin öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; iç ve doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı kesimlerinde kuzey doğulu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevreleri, Samsun'un ve Tokat'ın doğu ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ve doğusu ile Elazığ çevreleri ve Malatya'nın doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi ve doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava sıcaklığı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Az bulutlu ve açık/33

İzmir: Az bulutlu ve açık/39

Adana: Az bulutlu ve açık/36

Ankara: Az bulutlu ve açık/31

Bolu: Az bulutlu ve açık/31

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı /23

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/18

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/31 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.