banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Urfa Yumurtalı Köfte Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu

Yeni haftada havalar nasıl olacak? Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere; Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kastamonu, Yozgat, Sivas ve Malatya çevreleri ile Sinop'un güney kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, iç ve batı bölgelerde 4 ila 6 derece artacağı, doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve batı, Marmara ve Ege bölgesi ile Akdeniz kıyılarında güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu, Sivas ile öğle saatlerinden sonra Yozgat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, Kastamonu çevreleri ile Sinop'un güney kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Bolu çevrelerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri ile Malatya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Muş çevrelerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava sıcaklığı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Az bulutlu/27

İzmir: Az bulutlu ve açık/31

Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/28

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu/25

Bolu: Parçalı bulutlu, ilk saatlerde yer yer sisli/24

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/21

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/16

Diyarbakır: Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu/27 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.