banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Meteoroloji'den Kuvvetli Rüzgar Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun sağanak yağış, bazı bölgelerde de kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteorolojiden sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Ordu, Erzincan, Bingöl ve Muş çevreleri ile Tokat ve Samsun'un doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülkenin doğu kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacağı, batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğu kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Ordu çevreleri ile Samsun ve Tokat'ın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Erzincan, Bingöl ve Muş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava sıcaklığı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Az bulutlu ve açık/30

İzmir: Az bulutlu ve açık/37

Adana: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu/36

Ankara: Az bulutlu ve açık/30

Bolu: Az bulutlu ve açık/30

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı /24

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/17

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/32 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.