banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Havalar Serinliyor-Birçok bölgede sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bir çok bölgede sağanak yağış bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre, Orta ve Doğu Karadeniz, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve batısı ile Ankara'nın kuzey kesimleri, Çankırı, Muğla'nın doğusu ve Antalya'nın batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Sivas, Kayseri'nin doğusu, Osmaniye, Hatay'ın kıyı ve Adana'nın doğu kesimleri ile Kahramanmaraş'ın batısında, öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Kars, Ardahan, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında ülke genelinde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzey batılı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/s), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde Muğla'nın iç ve doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kıyı kesiminde kuzey ve kuzey batı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, orta ve doğu kesimleri ile öğle saatlerinde Antalya'nın batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye, Hatay'ın kıyı ve Adana'nın doğu kesimleri ile Kahramanmaraş'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, güneyi, doğusu ve öğle saatlerinde Ankara'nın kuzeyi ile Çankırı çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kayseri ve Sivas'ın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu'nun doğu, Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Öğle saatlerinden itibaren Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Bölgenin güneydoğusunda güney ve güney batı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda öğle saatlerinden sonra toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Bölgenin doğusunda güney ve güney batı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava sıcaklığı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu/23

İzmir: Parçalı ve az bulutlu/28

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor./30

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı/20

Bolu: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı/19

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. Yağışların; öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor./19

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor./15

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/31 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.