banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Türkiye'de hava durumu, Buzlanma ve don olayı uyarısı

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey, iç ve batı kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Samsun, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak çevrelerinin hafif yağmurlu; Van ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısında hafif, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgârın Marmara, Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 3 ila 8 derece artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle batı ve güneybatı yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı, zamanla bölge geneli yer yer çok bulutlu, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Kastamonu çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Karabük hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge geneli yer yer çok bulutlu, Samsun çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, güneydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Van ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı çok bulutlu 9/19

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 2/16

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 9/21

Adana: Az bulutlu ve açık 8/21

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu -1/16

Batman: Parçalı ve az bulutlu -1/16

Van: Karla karışık yağmur ve kar yağışlı -2/5 (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.