banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mehmet Ali Çelik ve Müslüm Aktürk, Başdanışman Topçu’ya ziyaret

TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik ve Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’yu ziyaret etti.
Davet üzerine öğle yemeğini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yiyen TİNGADER Heyeti daha sonra Yalçın Topçu ile birlikte makama geçerek bir süre sohbet ettiler.
Yıllar önce Islahatçı Demokrasi Partisi’nin Isparta İl Başkanlığı görevini yaptığını hatırlatan TİNGADER Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik, “Sayın Bakanımızla, Başdanışmanımızla o tarihlerde yüzyüze görüşmüştük. Aradan uzun yıllar geçti tekrar bir araya gelmekten mutlu oldum” dedi.
Yanında getirdiği Miryokefalon Zaferi ile ilgili haritayı Yalçın Topçu’ya sunan Mehmet Ali Çelik, şunları söyledi:
“1071’de kazanılan Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapısı Türklere açılmıştır. Ancak 1176’da kazanılan Miryokefalon Savaşı’ndan sonra Türkler, Anadolu’nun tapusunu almıştır. Ne yazık ki Miryokefalon Zaferi’nin yeri hala tescil edilememiştir. Benim yaptığım araştırmaya göre bu zaferin kazanıldığı bölge Isparta toprakları içinde yer almaktadır. Türk Tarih Kurumu’nun kanaatinin de bu yönde olduğunu düşünüyorum ve yakın bir zamanda bu önemli zaferin Isparta toprakları içinde kazanıldığının tescil edileceğine inanıyorum.”
Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk ise TİNGADER’den bahsederek, “Ya Aralık ayının son haftasında ya da Ocak ayının ilk haftasında İstanbul’da ‘Türkiye Onur Ödülleri’ töreni düzenleyeceğiz. Çeşitli kategorilerde mesleklerinde başarılı olmuş isimleri ödüllerini takdim edeceğiz” dedi.
Aktürk, kendilerine zaman ayıran Eski Kültür ve Turizm Bakanı, Cumhurbaşkanı Başdanışman Yalçın Topçu’ya teşekkürlerini iletti ve Topçu’yu ödül gecesine davet etti.
Yalçın Topçu ise, ülke gündeminin yanı sıra çeşitli konuların da görüşüldüğü ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Miryokefalon Zaferi ile ilgili yapılması gereken ne varsa elinden geldiğince yardımcı olacağını söyledi. 
TİNGADER’in ödül gecesi daveti için teşekkür eden Topçu, Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği’ne başarılı faaliyetler diledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.