banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

İHH, 1 MİLYON EKMEK DAĞITTI

 

Konu ile ilgili olarak basına açıklamalarda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila şunları kaydetti; “muhacirlerin ekmek ihtiyacının had safhada olduğunu gördük, bunun üzerine ekmek dağıtım projesi hazırladık, genel merkezimiz tarafından proje kabul edildi. 14 kardeşimizi görevlendirdiğimiz bu proje ile Urfa’nın 8 noktasında (Yenice -Hayati Harrani - Eyyüp Peygamber – Sancaktar – Arap Meydanı – Yakubiye – Süleymaniye – Bağlarbaşı - Bamyasuyu mahallelerinde) son 2.5 ayda 1 milyon ekmek dağıttık. Suriye usulü fırında yapılan Suriye ekmeklerimiz günlük olarak fırından alınıp mahallelerde oluşturduğumuz noktalarda kart sistemi ile dağıtıyoruz. Muhacirler bundan son derece memnun. Bunun bize şuana kadar ki maliyeti 125.000 TL oldu. Proje artık son aşamasına geldi. Kaynak bulmamız halinde bu projemizi sürdüreceğiz inşallah.

İHH olarak ayrıca her ay 3.500 - 5.000 aileye gıda kolisi, çocuk sütü(mama), battaniye, hijyen paketi, çocuk bezi, hurma vb. ayni yardımlarda bulunuyoruz. Suriye okul ve medreselerinre de kırtasiye ve diğer ayni yardımlarda bulunuyoruz. Sokakta kalan çok sayıda aileye de ev kiraladık. Bazı hastaların tedavi masraflarına da yardımcı oluyoruz. Alimlere ve yetim ailelerine de ayrıca yardımlarımız oluyor. Kısacası Suriyeli muhacirlere her ay yardımlarımız sürüyor ve bu yardımlarımızın aylık olarak toplam yaklaşık piyasa değeri 500.000 TL civarıdır. Bağışçılarımıza yürekten teşekkürler. Ensar olmaya devam edeceğiz inşaallah.

Anahtar Kelimeler:
IhhSuriyeliEkmekMühacir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.