banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kızılay Yetkilileri Gençlerle Buluştu

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İpekyol Gençlik Merkezi yeni yılda da çalışmalara ara vermeden devam ediyor. İpekyol Gençlik Merkezi yönetimi kariyer günleri kapsamında Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi yetkililerini önce İpekyol Gençlik Merkezinde akabinde Göbeklitepe Ortaokulunda eğitim gören gençlerle buluşturdu.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur; Gençlik ve Spor Bakanlığımızın misyon ve vizyonları doğrultusunda Gençlik Merkezi olarak toplumun her kesimine destek olmak istiyoruz. Bugünde Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi yetkililerini gençlerimizle buluşturduk. Amacımız Kızılay’ın yaptığı görevler nelerdir? Kan vermenin önemini gençlere anlatabilmek ve farkındalık oluşturabilmektir.
Şanlıurfa Kan Merkezi Müdürü Dr. Buket Arvas SİNGAN ise; Kızılay bir yardım kuruluşudur. Savaşta ve barışta halkın kara gün dostudur. Kan bağışı kampanyaları yaparak toplanan kanı ihtiyaç sahiplerine verir. Savaşta yaralananlara, ölenlerin ailelerine yardıma koşar. Yaraları sarar. Her türlü yardımı yapar. Barışta yangın, sel, deprem felaketlerine uğrayanlara sıcak yardım elini uzatır. Fakirlere, düşkünlere, kimsesizlere yardım eder. Onlara yiyecek, giyecek, içecek, yakacak, çadır ve para yardımı yapar.Ayrıca Kızılay, yiyecek ve içecek bulamayacak kadar fakir olanlara kurduğu aş evlerinde yiyecek ve içecek verir,Kızılay, sakat yurttaşlara sakat arabası, koltuk değneği, ya­pay organ ve ilaç yardımında bulunur.Başarılı öğrenciler için yaz kampları açar. Bu kamplarda öğrencilerin bedenen ve ruhen gelişmelerine yardım edecek çalışmalar yapılır. 
Şanlıurfa Kan Merkezi Müdürü Dr. Buket Arvas SİNGAN ¸Kızılay, bütün bu çalışmalarını hem yurt içinde hem de yurt dışında özenle yürütür, ihtiyacı olanlara yardım ederken dil, din ve ırk ayrımı yapmaz. Çalışmalarını insani duygularla ve eşitlik, evrensellik ilkelerine uygun bir şekilde yerine getirir. Dedi. Dr. Buket Arvas SİNGAN Yine bunun yanında gençlere tecrübelerini aktararak ilerde tüm gençlerin birer kızılay gönüllüsü olması tavsiyesinde bulundu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İbrahim Halil ALP ise; Gençlik ve Spor Ailesi olarak her zaman ve her yerde çalışmaya gençlerin ve halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Gençlerimizi önemsiyoruz. Tüm halkımızı ve gençleri gençlik merkezlerinden istifade etmeye davet ediyorum dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.