banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

İlahiyatçılar Konuştu: 'Yılbaşı kutlamak haramdır!'



YILBAŞI KUTLAMAK CAİZ DEĞİLDİR

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun açıklamasında, “Müslümanların kendi öz değerleri ile bağdaşmayan Noel ağacı süslemesi, Noel Baba figürüne yer verilmesi gibi uygulamalar doğru değildir. Esasen toplumumuzda ve diğer Müslüman toplumlarda ‘yılbaşı kutlaması’ adı altında düzenlenen eğlenceler, İslami kültüre ve geleneğe dair bir temele de sahip değildir. İsraf, mahremiyet kurallarına riayetsizlik, kumar, içki vb. İslam’a aykırı davranışların içinde bulunacağı bir yılbaşı kutlaması caiz değildir” uyarısına yer verildi.

“YILBAŞI VEBALE SEBEP OLUR”

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nedim Urhan, gayrimüslim adetlerine uyarak yılbaşı kutlamanın imani açıdan son derece tehlikeli bir durum olduğunu belirterek, “Polisimiz, askerimiz şehit edilirken, camilerimiz terör örgütü tarafından yakılırken, böylesine acı günlerde kardeşlerimizin acısını paylaşmak, onların yaralarına merhem olmak yerine gayrimüslim adetinin taklidiyle yılbaşı kutlamak, çok büyük bir vebale neden olur. Allah muhafaza etsin, imani bakımdan çok tehlikeli işlerdir bunlar” dedi.

MÜSLÜMANLAR SORUMSUZ OLMAMALI

Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ise; Müslüman dünyasının durumuna dikkat çekerek, “Müslümanların derdi ile dertlenmeyen onlardan değildir. Bir kanayan yara gördüğü zaman müminin ciğerinin yanması icap eder. Ciğeri yanan biri nasıl eğlenceler yapabilir? Bugün iki saldırı karşısındayız; aşağılık kompleksi ve iman zaafı. Yüce Rabbimiz, Müslümanların rehber olduğunu ve başkalarını taklit etmemesi gerektiğini buyuruyor. Müslümanlar yılbaşını kutlamamalı. Müslümanlar gafil olmamalı” dedi.

“YILBAŞI KUTLAMAK HARAMDIR”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da, “Yılbaşı gecesi çam kesip ormanları yok etmek, içki- kumar-fuhuş gibi bir Müslümana yakışmayacak hal ve tavırlar içine girmek günahtır, haramdır. Noel günü ve gecesinde, kâfirlerin paskalya ve yortularında, onlar gibi bayram yapan küfre girer. Bu geceye ayrı bir önem verilmemelidir. Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.