banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

İHH Ceylanpınarda Yetimleri Sevindirdi

 İHH Sınırın Sıfır Noktasında, Ceylanpınarda Yetimleri Sevindirdi

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ceylanpınar ilçesinde 150 yetim çocuğa Sevindirme program düzenlendi. Ceylanpınar İHH nın organizesiyle yapılan programa Ceylanpınar Kaymakamlığı ve Ceylanpınar Belediyesi de katkı/destek verdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı 8 yıldan beridir bahar aylarında geleneksel hale getirdiği  Yetim Dayanışma Günleri(YDG) kapsamında, "Yetim Gülerse Dünya Güler” sloganıyla Yetim Sevindirme Programları düzenlemektedir. İHH Şanlıurfa Temsilciliği yılda ortalama 30-35 adet Yetim Sevindirme Programıyla Türkiye’nin en çok Yetim Sevindirme Programı yapan ilidir.

Bu yıl ki YDG programlarının ilimizdeki 3. programı Suriye sınırının sıfır noktasında olan ve şehir merkezine 150 km uzaklıktaki Ceylanpınar ilçesinde TİGEM içindeki bir okulun bahçesinde yapıldı.

75 yerli ve 85 Suriyeli tolam 160 yetimin anneleriyle katıldığı programa Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, Ak Parti İlçe Başkanı Halid Şimşek ve Parti yetkilileri, Hüdapar İlçe Başkanı Adnan Sağlam ve parti yetkilileri, Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Programda konuşan İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, "İHH mazlumlar coğrafyasında, İslam âleminde ve dünyanın değişik yerlerinde insani yardım faaliyetini sürdüren ve bununla yetinmeyip insani diplomasi ve insan hakları konusunda da çalışmalar yapan bir iyilik hareketidir. İHH olarak birçok görev alanımız olsa da en önemsediğimiz konuların başında yetim konusu gelmektedir. Yetim çocuklarımız bizlere emanettir ve bunlar kutsal birer emanettir. İHH olarak, şu anda toplamda 90 bin yetime sponsoruz. İlimizde de 1300 yetime sponsoruz. Tüm sponsorlarımız huzurunuzda çok ama çok teşekkür ederiz. Bu programımıza katkı veren Ceylanpınar Kaymakamlığımıza ve Ceylanpınar Belediyemize çok teşekkür ederiz.  Ayrıca malumunuz  geçen hafta Şanlıurfa'da, Arakan için 2 milyon liralık bir proje başlattık. Bu proje Arakanlı muhacirler için Bangladeşt’eki kamlarda; 500 bambu ev, bir okul, 2 mescid ve 2 derin su kuyusudan oluşacak olan Şanlıurfa Mahallesi Projesiydi. Su kuyularımızın tanesi 65 bin liraya mal oluyor. 2 kuyudan birinin yapımını Ceylanpınar Belediye Başkan Menderes Atila ve ailesi üstlendi. Çok güzel bir örneklik sergilediler. Parasını da hemen hesaplarımıza yatırdı.  Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ve ailesine teşekkürü bir borç biliriz. Allah kendilerinden razı olsun.dedi.

Programda Ceylanpınar Kaymakamı, İlçe Belediye Başk.Yardımcısı ve Ak Parti İlçe başkanım ve Hüdapar ilçe başlanları da biri kısa açılış/selamlama konuşmaları yaptılar. Genelde İHH nın yetim sevindirme programlarından duydukları memnuniyetleri dile getirdiler. Program çocuk oyunları, animasyonlar ve eğlence gruplarında gönüllerince eğlenen yetim çocuklar unutamayacakları bir gün geçirdi. Minikler, kendileri için hazırlanan ikramları tadarken, bir yandan da eğlenceli yüz boyama etkinliğine katıldı.daha sora Kaymakamlağın ikram ettiği yemekler yendi. Kaymakam beyin yetimlere oyuncak dağıtımından sonra program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.