banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Gazeteci Yazar Talat Akay iftar'da anıldı

Balıklıgöl ŞURKAV Çarşısı’nda düzenlenen iftar yemeği ve anma gecesine Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Üyeleri, Akay ailesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, Haliliye Kurucu Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Ekinci, İnsani Yardım Platformu’nu temsilen Adil Saraç ve Osman Gerem, Kızılay İl Başkanı Ahmet İnan, ŞUSKİ Genel Müdürü M. Emin Özçınar, Anadolu Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve ŞGB Başkan yardımcısı İbrahim Toru, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Eğitim Daire Başkanı Murat Müjdeci, Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Mithat Şengöz, TYB İl Başkanı Mehmet Sarmış, Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Ekrem Dede, Cihannüma İl Temsilcisi Eyüp Azlal, Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı ve Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Çiftçi, Yazar Misbah Hicri, BİK Şanlıurfa Şubesi,  AA, İLKHA, Kanal Urfa, Edessa ve Güneydoğu Tv, İnternet ve yazılı basın temsilcileri,  GAPGündemi Yazar ve yazı işleri ailesi ile çok sayıda davetli katıldı.

POLAT: BİRLİK VE BİRLİKTELİĞİN KIYMETİNİ DAHA İYİ İDRAK ETMELİYİZ

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan iftarı, bu yıl “Merhum Gazeteci Mehmet Talat Akay’ı anma” temasıyla icra edildi.  Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat programa ilişkin yaptığı konuşmada “Birliğin ve Birlikteliğin” önemini vurguladı. İftar vesilesiyle Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Gazetecilerin, Siyaset, Bürokrasi ve STK temsilcilerinin bir araya gelme imkânı bulduklarını dile getiren Polat; “İftar yemeği vesilesiyle meslektaşlarımızla, siyaset, bürokrasi ve STK temsilcisi dostlarımızla bir araya gelmek bizlere büyük mutluluk yaşattı. Bu yılki iftar programımızda kıymetli ağabeyimiz Mehmet Talat Akay’ı anmak istedik. Vefatının üzerinden 1 yıl geçti. Yıldönümünde sevenleri, dostları, kardeşleri olarak buradayız. Evlatları Ali, Furkan ve Cenap’ta buradalar. Yol arkadaşları olarak bizler onun, kaleminin onurunu muhafaza eden biri olduğuna, hangi konumda ve mevkide olursa olsun; haklıya ‘haklı’, yolsuza ‘yolsuz’, mazluma ‘mazlum’, zalime ise ‘zalim’ diyebildiğine, nemrutları bol olan bu zorlu coğrafyada, İbrahimi bir çizgide yürümeye gayret gösterdiğine, yakılmış olan kibir ve zorbalık ateşlerine, gücü nispetinde su taşıdığına, hayır ve iyilik için koşturduğuna, mazlumların onun için ettiği dualara şahitlik ediyoruz. Rabbimiz ona ve aramızdan ayrılan tüm sevdiklerimize Rahmet ve Merhamet etsin. Bu vesileyle bugün davetimize icabet eden, iftar soframızı şereflendiren, bereketlendiren tüm dostlarımıza ‘Hoş geldiniz’ diyor selamlıyoruz” diye konuştu.

İNSANİ YARDIM PLATFORMUNDAN MERHUM TALAT AKAY’A VEFA ÖRNEĞİ

Myanmar’daki Budist rejimin sistematik soykırımından kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlar için başlatılan “Bambu ev” kampanyası kapsamında, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından yaptırılan bir eve, Merhum Talat Akay’ın ismi verildi. İftar ve Merhum Akay’ı anma gecesinde konuyla ilgili bilgi veren İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, “Allah, bizlerden ve diğer hayır kuruluşlarımızdan yardımını esirgemeyen tüm kardeşlerimizden, bağışçılarımızdan razı olsun. Damlaya damlaya göl oluyor ve o gölden birçok ihtiyaç sahibi nasipleniyor. Şanlıurfa Gazeteciler Birliği’ne üye Basın mensubu kardeşlerimiz faaliyetlerimizi destekliyor. Projelerimizi ve hedeflerimizi haberlerle kamuoyuna yansıtmak bizler için büyük bir yardım. Rahmetli Mehmet Talat Akay Urfa’nın yetiştirdiği müstesna şahsiyetlerden biridir. Sadece basın camiasında değil, Kızılay’daki çalışmalarıyla da birçok ihtiyaç sahibinin derdine derman olmuştur. Platformdaki arkadaşlarımızla istişare ederek yaptırdığımız bir bambu eve ismini verdik” diyerek yaptırılan evin fotoğrafını Merhum Akay’ın evlatları Ali, Furkan ve Cenap Akay’a teslim etti. İftar ve anma gecesi yapılan dua ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.