banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

EKİNCİ ZMO’NUN YENİ BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 26- 27 Aralık günleri Ziraat Mühendisleri 11. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda 1387 delegeden 435’inin oyunu alıp Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı olan Mehmet Şaka’yı makamında ziyaret etti. Başkan Ekinci’ye Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Aslan ve Park Bahçeler Müdürü Mahmut Ekinci eşlik etti. Kendisi de bir Ziraat Mühendisi olan Başkan Ekinci, yüz de 60’ı tarımla ilgilenen ve 5 milyon dekar sulanılabilir bir alana sahip olan tarım kentinde ziraat mühendislerine büyük görevler düştüğünü söyledi. Ziraat Mühendisleri Odası’na yeni seçilen Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Şaka da, Başkan Ekinci’nin destek ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkürlerini ifade etti.

Nüfusunun yüzde 60’nın tarımla ilgilendiği bir şehirde Ziraat Mühendislerine büyük görevler düştüğünü ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Ziraat Mühendisleri odamızın geçtiğimiz günlerde seçimi yapılmıştı. Biz de yönetimi devralan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şaka ve üyelerini ziyaret ettik. Tabi ziraat mühendisliği ilimiz açısından çok önemlidir. Nüfusunun yüz de 60’ı tarımla ilgilenen 12 milyon dekar ekilebilir alanı olan, 9 milyon dekar sulanabilir arazileri olan ve şuan 5 milyon dekarın sulanılabilir olduğu bir ilde ziraat mühendislerine çok büyük görevler düşmektedir. Ben de bir ziraat mühendisi olarak da aidiyet duygusuyla bağlı olduğum bu mesleğime ve odamı ziyaret etmek istedim. Buradaki arkadaşlara bundan sonraki süreçte bir yerel yönetimin veya bir Sivil Toplum Kuruluşunun (STK), belli bir meslek gurubunda nasıl çalışacakları ile ilgili bir görüş alış verişinde bulunmak ve bundan sonraki süreçte daha sık bir araya gelerek ilimiz adına yapılacaklar adına bir araya geldik. Tabi şimdiye kadar da görev alan Eski Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Öztürkmen’e de şimdiye kadar yürüttüğü çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Şaka, “Meslektaşımız aynı zaman da odamızın üyesi olan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye seçim öncesinde olduğu gibi şimdide bize verdiği desteklerden dolayı kendisine ve belediye başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah ileriki zamanlarda hep birlikte geliştireceğimiz projelerle beraber çalışacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.