banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Meteoroloji açıkladı: Doğu ve Güneydoğu’da kuvvetli yağış bekleniyor

Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman, Mardin, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman, Mardin, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları, İç Anadolu'nun güneyi ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin parçalı, ilk saatlerde yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve karla karışık yağmur, ilk saatlerde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 5/12

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 2/7

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 5/15

Adana: Sağanak yağışlı 10/18

Diyarbakır: Sağanak yağışlı 8/14

Batman: Kuvvetli sağanak yağışlı 7/14

Van: Yağmur ve karla karışık yağmurlu 3/8 (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.