banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Bulaşık Makinenize Limon Koyarsanız Bakın ne oluyor?

Mutfakta çok kullanılan bulaşık makineleri zamandan tasarruf etmenizi sağlayan en kullanışlı elektronik ürünlerden biridir. Bulaşıkların temiz çıkmasını sağlamak için son zamanlarda makinenin içine birçok ev hanımı limon koyuyor. İnternette de etkisinin olup olmadığı merak edilen limon, bulaşık makinesine koyulur mu? Neden bulaşık makinesinin içine limon konur? Detaylar haberimizde....
Mutfakta ev hanımlarının en büyük yardımcısı bulaşık makineleridir. Bulaşık makineleri, yemek yaptıktan sonra dağ gibi biriken bulaşıkları tek seferde tertemiz yıkayayarak büyük kolaylık sağlıyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok farklı program ve özelliği sahip olan makineler zamanla çok kullanımdan dolayı kir ve kalıntı bırakabiliyor. Bu durumda bulaşıklarınızda artık kalmaması ve tertemiz olmasını sağlamak için bilmeniz gereken bazı detaylar var. İşte cevaplar....

NEDEN BULAŞIK MAKİNESİNİN İÇİNE LİMON KONUR?
Limon asidik yapısı onu pH 2 değerine sahip doğal olduğu için temizlikte tercih ediliyor. Limonun antibakteriyel özelliği sayesinde bütün mikropları yok ediyor. 

Ayrıca bulaşık makinesinin çeşitli bölgelerine saklanmış yemek kalıntıları, bakterileri de dezenfekte ediyor. 

İşte bu kadar basit...

Özetle limon sayesinde bulaşıklardaki inatçı lekeler, yemek kalıntıları, su lekesi çıkıyor ve bütün hepsinin parlamasını sağlıyor.


KISA BİLGİ: Evde limon bulamadığınız durumlarda aynı familyaya ait yani turunçgillerden olan portakal, greyfurt ve lime de kullanarak bulaşıklarını parlatabilir ve temizleyebilirsiniz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.