banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Borç yükünden kurtulma fırsatı bu kez köylüde

Özelleşme sonrası geçen 6 ay gibi kısa sürede, art arda düzenlediği kampanyalar ile halkın birikmiş eski elektrik borçlarından kurtularak, yeni ve temiz bir sayfa açabilmesi için fırsatlar oluşturan Dicle Elektrik, şimdi de köylüler için ‘Fırsat Köyümüze Geldi’ ismiyle bir kampanya başlattı. Bu kampanya ile köylüler, hem içme suyu kullanımından doğan birikmiş eski elektrik borçlarını 12 aya varan taksitle yapılandırabilecek, hem de birikmiş faizden kurtulacaklar.


Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., bu kez  sorumluluk bölgesi olan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine bağlı  4 bin 162 köyün uzun büyük bir bölümünde yaşanan sıkıntıyı gidermek için harekete geçti. Yıllardır ödenmediği için biriken ve üzerine faiz borcu binen köylerin içme suyu kullanımından kaynaklı elektrik borcu, hayata geçirilen son kampanya ile yeniden yapılandırılacak. Bu arada borçlardan ötürü oluşan faiz ise affedilerek, köylüden istenmeyecek.

Dicle Elektrik, aboneleri için iki kez gerçekleştirdiği faiz affı, kayıt dışı elektrik kullananların temize çıkması için ücretsiz sayaç değiştirme ve tarımsal aboneler için borç yapılandırma kampanyalarının ardından, bu kez de köylülerin içme suyundan doğan elektrik borçlarını yapılandırıyor. Bu amaçla başlatılan ‘Fırsat Köyümüze Geldi’ kampanyası için bastırılan afişler, bölgedeki tüm köylere tek tek dağıtıldı.

Söz konusu kampanyadan yararlanmak isteyen köylerde muhtar, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye başvurarak, içme suyu kullanımından ötürü birikmiş elektrik borçlarının faizini ödemek istemediklerini, ayrıca borcu taksitle ödemek istediklerini bildirecek. Bunun üzerine Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. ile köylüler arasında bir protokol imzalanacak. Protokolü köylüler adına muhtar ve azaların imzalaması yeterli olacak. Böylece kampanyadan yararlanan köylerin faiz borcu silinecek, ana borçlar ise yeniden yapılandırılarak 12 aya varan taksit seçeneği ile ödenebilecek. Ancak. yapılandırma sırasında ilk taksitin peşin ödenmesi gerekiyor.

‘Fırsat Köyümüze Geldi’ kampanyası 31 Ocak tarihinde sona erecek. Dicle
Elektrik yetkilileri, söz konusu kampanyanın, köylüler için eski borçlara ait faiz borcundan kurtularak yeni bir sayfa açma anlamına geldiğini belirterek, ‘’Kampanyanın birikmiş içme suyuna ait elektrik borcu bulunan köyler için güzel bir fırsat olacağına inanıyoruz. Bu nedenle de kampanyayı çok önemsiyoruz’’ dediler.Söz konusu kampanyaya katılımın, önceki kampanyalarda olduğu gibi yüksek olması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.