banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Başkan Beyazgül Kabrin Başında Şehitler İçin Dua Okudu

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek olan "Kurtuluşunun 100. Yılında Uluslararası Kültür ve Tarih Festivali" öncesi Fransızlarla göğüs göğüse çarpışırken vatanı uğruna canını feda eden şehitlerin kabirlerini ziyaret etti. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ulu Camii mezarlığında, Eyyübiye’de ve Harran Kapı Aile mezarlığında bulunan Kurtuluş Şehitlerinin kabirlerini ziyaret ederek dua etti. 

Şehit Rastgeldi Hacı Ahmet Efendi, Ercişli Abdulhamit Efendi, Şehit Alican ve Mehmet Şekerci'nin (Akyol) kabirlerini ziyaret eden Başkan Beyazgül, “Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Dedelerimizin verdiği büyük mücadeleyi her zaman olduğu gibi bugün de minnetle anıyoruz” dedi.

Başkan Beyazgül, “Kurtuluşumuzun yıl dönüm öncesi Şanlıurfa Ulu Camii mezarlığındayız. Burada yeni tespit ettiğimiz iki tane şehidimiz var. Biri Rastgeldi Hacı Ahmet Efendi biri de Ercişli Abdulhamit Efendi. Tabi bunların çok güzel hikayeleri var. Rastgeldi Hacı Ahmet Efendi şunu söylüyor; Ben şehit olursam beni zılgıtlarla karşılayın çünkü ben vatan için millet için şehit olmuşum. Yine Ercişli Abdulhamit Efendi de şöyle diyor; O gün güzel ipekten elbiselerini giymiş. Neden böyle giyindiğini sorduklarında, ben şehitliğe hazırlanıyorum şehit olacağım demiş. Biz kendilerine Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz bugün eğer güzel günleri yaşıyorsak elbette ki şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakar duruşları ile şahadeti göze almaları ile düşmanla çatışmayı, karşılaşmayı göze almalarıdır. Biz hepsine buradan rahmet okuyoruz. Dedelerimizin verdiği büyük mücadeleyi bugün minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu. 

Başkan Beyazgül, ardından Şanlıurfa Ulu Camii Mezarlığında bulunan yeni iki şehitlik mezarını da ziyaret etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.