banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Bağımlılık mücadele seminerleri bizi bağımlı edecek

Son yıllarda hızla artan madde bağımlılığına paralel artan madde bağımlılığı seminerleri faydası kadar toplumda oluşan meraktan dolayı zararları da oluyor.

Uzmanlar devam eden bilinçlendirmelere rağmen her gün kullanıcı sayısının artmasının nedenlerinin toplumda yaygınlaşan bilgilendirmelerden dolayı oluşan merakın neden olduğunu söylüyorlar. 
Uyuşturucu kullanım yaşının ilkokul seviyesinde kadar düşmesinin, uyuşturucuyla mücadelede farklı bir yol takip edilmesinin zorunluluk olduğuna dikkat çeken uzmanlar. Özellikle okullarda örgencilere verilen bilinçlendirme derslerini sonrasında onlarda oluşan merak duygusunun tetiklendiğini ve öğrencinin, “bu bahsedilen maddenin ne olduğunu bir de ben deneyeyim” diyerek tacirlerin tuzağını düştüğünü söylüyorlar. 
Okullarımızda Madde Bağımlılığı İle İlgili Seminerler Devam Ediyor
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay Şanlıurfa Şubesi, İl Müftülüğü ve Türk Kızılay’ı Şanlıurfa Toplum Merkezi işbirliği ile maddeyle mücadele kapsamında üç ayrı okulda 420 öğrenciye tütün bağımlılığı ve bilinçli teknoloji kullanımı konularında eğitimler verildi. 
Yenişehir Ortaokulunda 280 öğrenci, Tenekeci Mahmut Güzelgöz ortaokulunda 65 öğrenci ve Turan geçici Eğitim Merkezinde 75 öğrenci TBM uygulayıcısı Aziz Bozkurt, TBM Formatörü Reşat Gülşen Kızılay çevirmeni Nimet Yıldırım ile Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik tarafından Seminerler gerçekleştirildi. 
 Seminerlerde öğrenciler zaman zaman kendi yetenekleri ve kabiliyetlerini sergilediler. Öğrencilerin şiir okuyup, türkü söyleyerek renklendirdiği eğitimler diğer öğrenciler tarafından yoğun ilgi ve heyecanla takip edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.