banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Suruç'ta neler oluyor?

Aziz Çiftçi/Haber-Analiz
 Peki Suruç dün neden sakindi; bugün neler yaşanıyor ve yarın ne olacak? Aşağıda bu sorulara kısaca cevap arayacağız. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi özellikle de Kobani’deki çatışmalardan sonra sakinliğiyle başta PKK olmak üzere Suruç’u yakından bilen herkesi hayretler içinde bıraktı. Bunun birçok sebebi var. Başta Kobani kapısının kapanması tehlikesi. Çünkü kapının kapanması Kobani’de yaşayan siviller ve savaşçılar açısından büyük sıkıntılara sebep olurdu. Başta bu korku olmak üzere halk ve devlet arasında güzel bir köprü kuran Kaymakam Abdullah Çiftçi’nin de etkisi büyük.
Korkunç iddialar ortaya atılıyor
Temmuz 2015 te yaşanan bombalı saldırı sonrasında bile sakinliğini koruyan Suruç halkı son birkaç gündür yaşanan küçük çaplı olaylarla tedirgin olmuş durumda. Başta esnaf olmak üzere halk yaşanan olaylardan dolayı tedirginlik yaşıyor. Çünkü sadece olaylar yaşanmıyor aynı zamanda ortaya asılsız ve korkunç iddialar da atılıyor ve halk arasında sokağa çıkma yasağı iddiaları başta olmak üzere halkın ayaklanması için ortam hazırlanmaya çalışılıyor.
Asılsız iddiaların kim tarafından ortaya atıldığı bilinmiyor ancak işin içinde hem devlet hem de PKK olabilir. Devlet önceden korkutma PKK ise Suruç’un Cizre, Silopi, Nusaybin veya Diyarbakır gibi olacağını söyleyip halk içinde bir hareketlilik oluşturmayı hedeflemiş.Peki önümüzdeki günlerde Suruç’u nasıl bir tehlike bekliyor? Suruç’ta da doğu da olduğu gibi çatışmalar yaşanır mı? Bana sorarsanız Suruç’ta böyle bir çatışmalı süreç yaşanmaz. Bunun bir çok sebebi var.
Halk ile birebir kontak içinde

Başta da Kobani meselesi gelir. Kobani’nin dünyaya açılan tek kapısı olan Suruç kapısı bu tür çatışmaları engelleyecek en büyük etkendir. İkincisi ise Vali olarak tayini çıkmasına rağmen özel olarak bakanlık tarafından görevine devam etmesi istenen Kaymakam Abdullah Çiftçi çatışma veya büyük çaplı olayların yaşanmaması için azami derecede dikkat ediyor ve deneyimleriyle bu tür bir durumun yaşanmaması için çaba sarf etmekle birlikte halk ile birebir kontak içinde. Üçüncüsü ve en önemlisi ise son dönemde Suruç siyasetinde yaşanan gelişmeler. Belediye başkanı hakkındaki hukuki süreç; Suruç’un önde gelen ailelerinden olan Avukat İbrahim Halil Yıldız’ın milletvekili seçilmesi, Suruç’ta gözaltına alınan gençler vb birçok etken Suruç’ta büyük çaplı bir çatışmanın yaşanmasını geciktiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.